Buldan HDP'nin son oy oranını açıkladı

Buldan HDP'nin son oy oranını açıkladı

HDP'li Pervin Buldan, Iğdır'da düzenlenen mitingte HDP'nin son oy oranını açıkladı.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, PKK'yi silah bırakma çağrısı yapılmasına ilişkin, bunun barışın sağlanması için son fırsat olduğunu söyledi.

Buldan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Iğdır'da düzenlenen  kutlama mitinginde yaptığı konuşmada, diğer siyasi partilerin genel seçimlerde  HDP'nin baraj altında kalmasını istediğini belirtti. 

Kadınların mücadelesiyle seçim barajını aşacaklarını vurgulayan  Buldan, "Açıkça ifade ediyorum yüzde 10 vız gelir tırıs gider. Şu anda yüzde 15  civarında ilerliyoruz. Diğer partiler, HDP'nin barajı aşmasından korkuyorlar. O  korkudan dolayı genel başkanımız Selahattin Demirtaşhakkında karalama kampanyası  yapıyorlar" dedi. 
 
Buldan, partilerindeki herkesin çözümün ve barışın gelmesi için  mücadele ettiğini aktardı.

Hükümet yetkililerinin Selahattin Demirtaş ile ilgili sözlerini  anımsatan Buldan, "Şu anda sürecin önündeki en büyük engel, AKP hükümeti, onun  temsilcileri, bakanları ve milletvekilleridir. Sayın Bülent Arınç, sürecin önünde  en büyük engeldir. Söylemleriyle tarzıyla üslubuyla süreci tehlikeye bakanlardan  birisidir. Biz sayın Demirtaş ile bu ülkeye barışın gelmesi için, özgürlüklerin,  kardeşliğin gelmesi için mücadele ediyoruz. O ne diyorsa biz de aynısını buradan  söylüyoruz" diye konuştu. 
 
 Buldan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın meydanlarda 400  milletvekili ve başkanlık sistemini getirmek istediğini kaydetti. 
 
AK Parti'nin bu sayıya ulaşamayacağını savunan Buldan, HDP'nin yüzde  15 civarında oy alacağını ve en az 100 tane milletvekilini de meclise  göndereceğini dile getirdi. 
 
 "Elimize geçen son bir fırsattır" 
 
Buldan, barış ve müzakere sürecinin devam ettiğini ve 28 Şubat'ta  önemli bir toplantı yaptıklarını ifade etti. Bu toplantının önemini herkesin çok  iyi bilmesi gerektiğini belirten Buldan, görüşülen 10 maddelik taslağın maniple  edilmeye çalışıldığını öne sürdü.

Taslakta yer alan maddelerin tartışılması gerektiğini kaydeden Buldan,  şöyle devam etti:

"Buradan hükümet yetkililerine çağrı yapıyoruz. Bu elimize geçen son  bir fırsattır. Bu fırsatı değerlendirmek için yapılması gereken şeyler var. Hızla  izleme kurulunu oluşturup, bu kurulla heyetimizi adaya gönderip sayın Öcalan ile  maddeler üzerindeki tartışmaları başlatmaktır. Bu tartışmaların başlaması,  müzakerelere geçildiğini gösterir. Bu çok zor bir şey değil. İzleme kuruluyla en  kısa zamanda adaya gidip maddeleri tartışarak müzakereye geçiş tarihini  belirlememiz lazım."

Maddeler üzerinde mutabakat sağlanmasıyla Türkiye'nin yeni bir hal  alacağını vurgulayan Buldan, şunları söyledi:

"Türkiye artık yeni bir Türkiye olacak. Türkiye'de artık herkes eşit  ve özgür olacak. Herkes kendi ana dilinde eğitim görecek. İnsanlar, kendini nasıl  hissediyorsa öyle yaşayacak. Kendi diliyle kendi kültürüyle yaşama olanağına  sahip olacak. Bunları da anayasa değişikliğiyle hayata geçirmenin önü  açılacaktır. 

Gençlerimizin toprağın altına girmesini istemiyoruz. Ne bir askerin,  ne bir polisin, ne de bir gerillanın cenazesinin bu ülkeye, bu coğrafyaya  gelmesini asla ve asla istemiyoruz. Bunun için yolumuz açık olsun. Hep birlikte  barış için mücadele etmeye, eşitlik için, özgürlük için mücadele etmeye devam  edeceğiz. Önümüze çıkacak olan barikatları teker teker kıracağız. Barış hiçbir  engel tanımayacaktır. Bu ülkeye barış, en kısa sürede gelecektir."