Bülent Arınç: Ekmek İçin Ekmeleddin Seçilseydi O Oturacaktı (2)

Bülent Arınç: Ekmek İçin Ekmeleddin Seçilseydi O Oturacaktı (2)

ARINÇ'TAN BAŞBAKAN'A ÖVGÜKulu-Cihanbeyli Yardımlaşma Derneği tarafından 'Dedeman Otel'de düzenlenen 'Çözüm Süreci' konulu konferansa katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, önce konuşmasını kürsüde yaptı. Rahatsızlığı nedeniyle...

ARINÇ'TAN BAŞBAKAN'A ÖVGÜ

Kulu-Cihanbeyli Yardımlaşma Derneği tarafından 'Dedeman Otel'de düzenlenen 'Çözüm Süreci' konulu konferansa katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, önce konuşmasını kürsüde yaptı. Rahatsızlığı nedeniyle sesi kısılan Arınç, "Birkaç gündür rahatsızım sesimi iyice kısıldı. Söz vermiştim gelemezlik yapamazdım" dedi.

Daha sonra konuşmasını masada oturup sürdüren Bülent Arınç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun övdü. Arınç, ''Sayın Davutoğlu mükemmel bir insan. Başbakanlık için ismi geçenlerden birisi de bendenizsem, kendi adaylığı ilan edildiğinde koşup önce tebrik etmiş, 'bana da sorsalardı seni söylerdim. Bu kadar bize zaman kaybettirdi, Tayyip Beyin günahı var' demiştim. Yani, baştan da kim olsun denseydi, biz çok şükür öyle bir eğitimin içinden geliyoruz. Kendi nefsimizden önce daha başarılı insanları her zaman söyler ve tercih ederiz. İnanmış, ahlakı çok düzgün bir insan. Aile hayatı, çocukları, eşi, evlatları çok mükemmel bir insan. Tarih bilincine sahip iyi yetişmiş bir insan. Hayatında batıla yüz çevirmemiş, gözünü oynatmamış bir insan. Daha ne istiyoruz. Bundan daha iyisi olamaz. Dolayısıyla çok önemli bir iş yaptık" ifadelerini kullandı.

ARINÇ'TAN HÜKÜMET MATEMATİK HESABI

Hükümetin siyasi ve ekonomik istikrar yakaladığını ifade eden Arınç, 62'nci hükümet olduklarını ve Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren 91 yıl geçtiğini hatırlatarak, "91'i, 62'ye böl, 1 yıl 3 ay. Her hükümetin ortalama ömrü 1 yıl 3 ay. Bunun içinde güven oyu alamamış hükümetler 2 aylık, 6 aylık hükümetler ve koalisyon hükümetleri var" dedi.

ÖNCE KAMU DÜZENİ

Çözüm sürecine değinen Bülent Arınç, kamu düzeni olmadan çözüm sürecinin olmayacağını kaydetti. Arınç, şunları söyledi: "Çözüm süreci var diye kanunsuzluk, hukuksuzluk, şiddet olayları devam edemez. Kamu düzenini sağlamak hükümetin birinci önemli görevidir. Hükümetimiz herkesin can, mal, iş emniyetini, nesil emniyetini temin etmek zorundadır. Eğer çözüm sürecinin tarafları, bu eylemlere devam edecek olursa bilsinler ki biz bu işe razı değiliz. Ne kadar yalvarırsa yalvarsınlar önce kamu düzeni sağlanacak. Millet huzur bulacak. Ondan sonra öbür adımları atacağız. Bu sözümüzün tesirli olduğunu düşünüyorum."

VATAN HAİNLİĞİ DEĞİL

İmralı'ya giden heyetin içinde değişik kesimden insanların bulunmasının zararı olmaz diyen Bülent Arınç, "Biz işi kontrol altında tutar ve herkes atması gereken adımları da atarsa bu iş olacak. Efendim sekretarya istiyormuş, istesin. Ne var bunda. Karışlayabileceksek karşılayacağız. Efendim gidenlerin sayısının artmasını istiyormuş. İstesin. Ne var bunda ne zararımız var. Üç kişiye söylemiş olduğunu beş kişiye söylemiş olsun. Aralarına farklı kesimlerden de insanlar girsin. Bunlar suç değil. Vatan hainliği değil. Ne kadar şeffaf hale getirebilirsek, adadan çıkan söz Kandil'de değişiyor mu diye endişe etmeyeceğiz. Bu sayının artırılması bizim aleyhimize değil. Oraya akil insanlardan da iki kişi koysak, gazetecilerden bir kişi koysak, oradan da başka kesimden bir kişi daha koysak onlar da bir şekilde bu sürecin içinde olsalar bence zararı olmaz" dedi.

Arınç, çözüm sürecini dikkatli ve hassas götürmek zorunda olduklarını, belirterek, "Önümüz 6 ay, 7 ay sonra seçim. Mart ayında Türkiye'de seçim dönemi başlar. Seçim sürecine kadar bu işi götüreceğiz. Bugün örgüt tehditle baskıyla her seçimde oy almaya çalışıyor. Bu tehdit ve baskı devam ederse buna razı değiliz. Dolayısıyla seçime kadar bu örgütün tehdit ve baskılarının da kamu düzeni açısından son bulması lazım" diye konuştu.