Bülent Arınç'a ''hırs'' eleştirisi

Bülent Arınç'a ''hırs'' eleştirisi

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’dan söz sözleriyle tartışılan Bülent Arınç'a "hırs" göndermesi..

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı isim vermeden eleştirdi. Turan, "Ak Parti’nin içinde de büyük ağabeylerimizin zaman zaman hırsından nasıl yanlış yaptığını üzülerek görüyoruz" dedi.

Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Ak Parti Merkez İlçe Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Türkan Saylan Belediye Sosyal tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Ak Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Jülide İskenderoğlu, Ak Parti Gençlik Kolları MKYK Üyesi Orçun Oktay, Ak Parti İl Başkanı Av. Erdener Can, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu, Ak Parti Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Saime Aydoğan, Ak Partili Belediye başkanları ve partililer de yer aldı.

Burada konuşan Turan, önce hırsın tanımını şöyle yaptı:
"Hırs ne demek bilir misiniz? Kitaplarda var. Hırs Arapça’da harese kökünden gelir. Devenin çölde giderken acıkması, susaması sonucunda kaktüs ağacını yerken o dikenin ağzına battığı zaman akan suyun adıdır harese; hırs kelimesi. Ne demek biliyor musunuz? Deve çölde acıkır. Su olmadığı için o kaktüsü yemeye başlar. Dili parçalanır. O su aktığı için o lezzetle daha çok yer. Ama her yediğinde kan kaybı daha çok artar. Fakat lezzet verdiği için kan kaybının farkında bile olmaz. İşte hırs öyle bir şeydir."

İSİM VERMEDEN ARINÇ’I ELEŞTİRDİ

Ardından isim vermeden Bülent Arınç’ı eleştiren Turan, "Kan kaybından gidersiniz. Ama zevkten dört köşe olursunuz. İş yaptığınızı zannedersiniz. Ak Parti’nin içinde de büyük ağabeylerimizin zaman zaman hırsından nasıl yanlış yaptığını üzülerek görüyoruz. Hata insan içindir. Hata yapılır. Ama hırs kalıcı olursa o dilin tadına vardığını zanneder, etrafında çok iyi iş yapıyorsun diyen 3-5 tane yalaka bulur. ’Bravo Başkan büyük iş yaptın süpersin’ der. Oysa kendisini mahvediyordur. Kendisini kan kaybından öldürüyordur. Farkında bile olmaz. O yüzden diyoruz ki hırstan Allah’a sığınınız. Kendi kardeşlerimize karşı hoşgörülü olacağız. Ama yanlış yapana karşı korkmadan usanmadan ayağımız yere basarak gerekeni yapacağız. Biz Çanakkale’de ve Türkiye’de çok güçlü bir partiyiz" diye konuştu.

YARDIM TIR’INI UĞURLADI

Daha sonra bülent Turan ve partililer, Cumhuriyet meydanında Ak Parti Çanakkale İl Başkanlığı tarafından Suriye’nin Bayırbucak bölgesindeki Türkmenlere gönderilecek yardım TIR’ını uğurlama törenine katıldı. Burada yapılan konuşmalar ve dualarla yardım TIR’ı Bayırbucak bölgesindeki Türkmenlere gönderildi.