Burak Can davasında tahliye !

Burak Can davasında tahliye !

Okmeydanı'da çıkan olaylar sonucunda Burak Can Karamanoğlu'nun hayatını kaybettiği davada sanığa tahliye kararı verildi.

Okmeydanı'nda 12 Mart 2014'te çıkan olaylarda Burak Can Karamanoğlu'nun öldürülmesine ilişkin 3'ü tutuklu, biri firari 5 sanığın yargılandığı davada, sanık Zafer Karadağ'ın tahliyesine karar verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar ZaferKaradağ, Volkan Gezer ve Oğuz Kartal ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan sanık Volkan Gezer, "Eğer ben katilsem en ağır cezanın verilmesini istiyorum ancak, suç işlemedim. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Sanık Oğuz Kartal da bilirkişi incelemesi sonucu görüntülerinin çıkması durumunda kendisine en ağır cezanın verilmesini talep ederek, "Gerçek katil ortaya çıksın. Firari sanık Gökhan Koca'nın eşgalini vermiştik" dedi.

Sanık Zafer Karadağ da olaylarla hiç ilgisinin olmadığını ifade ederek, tahliyesini talep etti.

Karadağ'ın Avukatı Abdülkadir Çiçek ise müvekkilinin adam öldürme suçundan yargılanmadığını, müvekkilinin yargılandığı suçun sübuta erip ermeyeceğinin de belli olmadığını belirtti.

Çiçek, "Öyle olsa bile alacağı cezayı infaz etmiştir. Soruşturma çok topal yürütülmüştür. Müvekkilimin tahliyesini istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Zafer Karadağ'ın tutuklu kaldığı süre, üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyetini dikkate alarak tahliyesine karar verdi. Sanıklar Volkan Gezer ve Oğuz Kartal'ın tutukluluk halinin devamına karar veren heyet, firari sanık Gökhan Koca'nın yakalanmasının beklenmesine hükmetti. Heyet, bilirkişi raporunun ibraz edilmesinin beklenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.