Burdur Otogarı'nın Alçıpan Tavanı Çöktü

Burdur Otogarı'nın Alçıpan Tavanı Çöktü

BURDUR Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin alçıpan tavanının bir kısmı çöktü.

BURDUR Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin alçıpan tavanının bir kısmı çöktü. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Burdur'da 2013 yılı Ağustos ayında hizmete giren Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin yazıhanelerin bulunduğu bölümün arka kısmındaki alçıpan tavanın bir kısmı, dün akşam saatlerinde çöktü. Olay anında tavanın altında kimsenin bulunmaması olası faciayı önledi. Alçıpan tavanın çökme anı güvenlik kameralarına da yansıdı. Görüntülerde tavanın çökmesinin ardından çevredeki esnafın sağa sola koşuşturması görülüyor.

Terminale gelerek tavanın çöken bölümlerini inceleyen Burdur Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz, inşaatı yapan müteahhitle birtakım eksiklikler nedeniyle hukuki sürecin devam ettiğini söyledi. Müteahhit firmanın sorumluluklarını yerine getirmesini talep ettiklerini aktaran Başkan Ercengiz, "Hiçbir hukuki süreç insan yaşamından önemli değil" dedi.

Gerekli bakım, tamirat ve tadilat çalışmalarını yapacaklarını anlatan Başkan Ercengiz, şöyle dedi:

"Otogarı kullanan yolcu ve buradaki esnafımızın can güvenliğini riske edecek herhangi bir sıkıntı yaşatmamak için gerekli tedbirler alınacak. Kamunun malları kullanılırken birtakım imalat hatalarının, imalat eksikliklerinin gününde, zamanında tespit edilerek müdahale edilmesi, yapılmadığı takdirde de hukuki sistemin çok hızlı işletilmesi gerektiğini düşünüyorum. 2.5 yıl geçmiş hala eksiklerden bahsediyoruz. Göreve geldiğim günden bu yana garajın sorunlarını tüketemedik. Vatandaş olarak düşüncem, acele karar verilmiş ve hızlı yapılmış bir otogar olduğunu düşünüyorum."

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Doğan Haber Ajansı