Burdurda Göl Festivali Başladı

Burdurda Göl Festivali Başladı

BURDUR Gölü'nün kurumasına dikkati çekmek için Burdur Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Göl Festivali başladı.Festival, Köprübaşı Mevkii'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar belediye bandosu eşliğindeki kortej yürüyüşüyle başladı....

BURDUR Gölü'nün kurumasına dikkati çekmek için Burdur Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Göl Festivali başladı.

Festival, Köprübaşı Mevkii'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar belediye bandosu eşliğindeki kortej yürüyüşüyle başladı. Meydanda konuşan Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz, daha önce Burdur Kültür Sanat ve Spor Etkinlikleri ile İnsuyu Festivali adlarıyla düzenlenen şenliklerin bu yıl Burdur Gölü için düzenlendiğini söyledi. Burdur Gölü'nün her geçen gün kuruduğunu vurgulayan Başkan Ercengiz, "3'te 1'ini kaybettiğimiz Burdur Gölü'ne ulusal ve uluslararası farkındalık yaratmak istiyoruz. Burdur Gölü bizim için bir miras değil, bir emanettir. Gölümüze sahip çıkmamız gerekiyor" dedi.

YILLIK 300 MİLYON METREKÜP SU

Burdur Gölü'nün kentin en önemli sorunu olduğunu aktaran Başkan Ercengiz, göldeki kurumanın devam etmesinin kentteki yaşamı olumsuz etkileyeceğini anlattı. Halkı gölle barıştıracak çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Ercengiz, şöyle dedi:

"Burdur Gölü'nün çekilmesi belediye veya bir kurumun tek başına çözebileceği bir sorun değil. Tüm kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ortak hareket ederek bu sorunun üstesinden hep birlikte gelebiliriz. Ümit ediyoruz ki festivalimizde yaratacağımız farkındalıkla, gölümüzün ihtiyacı olan yıllık 300 milyon metreküplük suyu, alacağımız önlemlerle karşılayabiliriz."

GÖKHAN TEPE KONSER VERDİ

Başkan Ercengiz, konuşmasının ardından gökyüzüne güvercin bıraktı. Festivalin gündüz bölümü halk oyunları gösterisiyle sona ererken, akşam ise ünlü pop sanatçısı Gökhan Tepe konser verdi. Tepe, yaklaşık 1.5 saat kaldığı sahnede şarkılarıyla Burdurluları coşturdu. Festivalin ikinci gününde Fettah Can, son günü ise Gripin grubu sahne alacak.

FOTOĞRAFLI