Burdurda Pamukkale Ekspresi seferlere başlıyor

Burdurda Pamukkale Ekspresi seferlere başlıyor

Eskişehir-Denizli arası yol yenileme çalışmaları sebebiyle seferlerine ara verilen Pamukkale Ekspresi, Eskişehir’den Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile bağlantılı olarak Burdur'da yeniden başladı. Ekspres, Denizli’den Eskişehir’e seferini konvansiyonel...

Eskişehir-Denizli arası yol yenileme çalışmaları sebebiyle seferlerine ara verilen Pamukkale Ekspresi, Eskişehir’den Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile bağlantılı olarak Burdur'da yeniden başladı. Ekspres, Denizli’den Eskişehir’e seferini konvansiyonel trenlerle yapacak. Eskişehir’den İstanbul yönüne ise YHT bağlantısıyla gidilecek. İsteyen yolcular, Ankara yönüne de YHT ile seyahatlerini edebilecek.

Pamukkale Ekspresi'ne Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinden otobüs bağlantısı verilerek, Burdur ve Ispartalıların da demiryoluyla Eskişehir, Ankara ve İstanbul’a daha hızlı ve konforlu seyahat imkanı sağlandı. Çalışmalar sonucunda ekspresin İstanbul-Denizli arası seyahat süresi, 14 saat 23 dakikadan 10 saat 37 dakikaya indi. Ankara-Denizli arası ise 11 saat 55 dakika olacak.

Burdur'daki yetkililerden alınan bilgiye göre İstanbul-Denizli arasında 19 Ocak 2015 tarihinden itibaren geçerli olan YHT bağlantılı Pamukkale Ekspresi, İstanbul-Denizli arasında çocuk ve 65 yaş üzeri 36 TL, genç, öğretmen, basın kartlı, grup, TSK ve 60-64 yaş arası yolcular 57,75 TL, indirime tâbi olmayan yolcular ise 72 TL’lik bilete seyahat edecek.

Pamukkale Ekspresi'ne Eskişehir-Denizli arasında uzun yıllar bakım yapılmaması ve hızının 30 km/saate kadar düşmesi sebebiyle seferlerine ara verilmişti. Yenileme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte hattın azami hızı, 120 km/saatten 155 km/saate çıkarıldı. Tamamen yenilenen hat kesimi için 345 milyon 174 bin 501 TL yatırım yapıldı. CİHAN