Burdur’daki Kazada Ölü Sayısı 3’e Yükseldi

Burdur’daki Kazada Ölü Sayısı 3’e Yükseldi

Burdur'un Tefenni ilçesinde, köyden vatandaşları ilçe pazarına götüren yolcu minibüsü ile kamyon çarpıştı.

Burdur'un Tefenni ilçesinde, köyden vatandaşları ilçe pazarına götüren yolcu minibüsü ile kamyon çarpıştı. Kazada minibüste bulunan 2 kişi olay yerinde, 1 kişi de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Tefenni'nin Hasanpaşa köyünden ilçe pazarına alışverişe giden vatandaşları götüren İbrahim Gençer yönetimindeki 17 FE 778 plakalı yolcu minibüsü, Tefenni-Antalya karayolu kavşağında sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 48 UD 990 plakalı kamyon ile çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle yolcu minibüsü kavşakta yan yatarak sürüklendi. Kazada minibüste bulunan Ali Gencer ile Adile Aksoy olay yerinde, Musa Sungur ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Sürücü İbrahim Gencer ile yolcu olarak bulunan Gülsüm Erol, Bayram Ali Erol, Mustafa Aksoy, Mustafa Özalp, Fatma Sungur, Emine Arıtuluk, Durkadın Tosun, Mehmetali Tüzün, Gülsüm Özalp, Ramazan Sarıoğlu, Ayşe Alp, Abdurrahman Ertunç olay yerine gelen ambulanslarla Burdur ve Tefenni Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

KAMYONUN KIRMIZI IŞIKTA GEÇTİĞİ İDDİASI

Hasanpaşa Köyü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Öğretmen Cemil Cahit Yıldıran, "Çavdır tarafından gelen kamyon, kırmızı ışıkta geçerek minibüse vuruyor. Bu şekilde büyük bir kaza meydana geliyor" diye konuştu.

HASTANE ÖNÜ AMBULANSLARLA DOLDU

Kazada hafif yaralılar Tefenni Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, yararlıların çoğu Burdur Devlet Hastanesi'ne getirildi. Kazayı duyan AK Parti Burdur İl Başkanı Ömer Bütüner, CHP Merkez İlçe Başkanı Barış Ayten ve AK Parti İl Sekreteri Mehmet Aktaş da Hasanpaşalı vatandaşlarla görüştü. Burdur Devlet Hastanesi personeli ve 112 ekipleri ise koordinasyonlu ve seri çalışması ile yaralıların hastaneye sevkini sağladı.

Kaynak: İHA