Büro Memur-sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan:

Büro Memur-sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan:

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, "Kamu görevlileri için toplu sözleşmede imza altına alınan kazanımlar yılbaşında uygulamaya konulması gerekiyordu...

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, "Kamu görevlileri için toplu sözleşmede imza altına alınan kazanımlar yılbaşında uygulamaya konulması gerekiyordu ancak 3 ay geçmesine rağmen çoğu kazanım hayata geçirilmedi" dedi.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, kamu görevlilerinin sorunları ve taleplerine yönelik açıklama yaptı. Kamu görevlilerinin haklarının en iyi konuma getirmek için mücadele verdiklerini belirten Yazgan, kamu görevlilerinin mali ve özlük haklarının iki yılda bir yapılan toplu sözleşmeyle belirlendiğini hatırlattı. Geçen Ağustos ayında yapılan 3'üncü dönem toplu sözleşmede imza altına alınan kazanımlarının yılbaşı itibariyle uygulamaya konulması gerektiğini vurgulayan Yazgan, kazanımların çoğunun uygulamaya konulmamasını eleştirdi.

Kazanımların kısa sürede hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Yazgan, devletin attığı imzaya sahip çıkması gerektiğinin altını çizerek şunları dedi:

"3'üncü dönem toplu sözleşmede mutabakata varılarak imza altına alınan kazanım 23 Ağustos 2015 tarihli Resmi Gazete'de yayınlandı. Bu kazanımlar, yılbaşı itibariyle uygulamaya konulması gerekiyordu. Toplu sözleşme kazanımlarının bazıları bürokratik nedenle maalesef hayata geçirilmedi. Başta 4/C'lilerin sözleşmeli pozisyonuna geçirilmesi konusunda hâlâ bir çalışma yok. Bakanlık ve bağlı kuruluşların merkez teşkilatlarındaki kamu görevlilerine servis hizmeti verilmesinde bir gelişme yok. Maliye Bakanlığındaki, TÜİK'deki kamu görevlilerimiz servis hizmetinden yararlanamıyor. Toplu sözleşme mutabakat metnine uyulmayacaksa toplu sözleşme yapmanın ne anlamı var? Devleti attığı imzaya sahip çıkmaya davet ediyorum. Sendika olarak biz kamu görevlilerimize kazanım üretmekle yükümlüyüz, devlette bu kazanımları uygulamakla yükümlüdür. Bunun için toplu sözleşme kazanımları kısa sürede uygulanmalıdır."