Bursa Hayvanat Bahçesi’ne Almanya’dan İki Sibirya Kaplanı

Bursa Hayvanat Bahçesi’ne Almanya’dan İki Sibirya Kaplanı

BURSA Hayvanat Bahçesi’ne Almanya’dan biri dişi olmak üzere 2 Amur (Sibirya) Kaplanı getirildi. Yaşam koşullarına göre özel olarak hazırlanan, içinde küçük bir havuz da bulunan barınağına uyum sağlayan Amur Kaplanı’nın ilk ziyaretçileri...

BURSA Hayvanat Bahçesi’ne Almanya’dan biri dişi olmak üzere 2 Amur (Sibirya) Kaplanı getirildi. Yaşam koşullarına göre özel olarak hazırlanan, içinde küçük bir havuz da bulunan barınağına uyum sağlayan Amur Kaplanı’nın ilk ziyaretçileri arasında Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de yer aldı.

Bursa’da 1998 yılında 206 bin metrekare alan üzerine Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde son 5 yıldır yaşanan değişim devam ediyor. Hayvanat Bahçesi’nin fiziki alanlarının düzenlenmesinden, yeni barınaklar yapılması ve yeni türlerin getirilmesi yönündeki çalışmalara hız veren Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği’ne (EAZA) tam üyeliğin sağlanmasıyla birlikte zürafa, zebra, kanguru ve gülen kuş gibi yeni türlerin ardından şimdi de Bursa’ya Amur Kaplanı kazandırdı.

EAZA aracıyla yapılan görüşmeler sonucu Almanya’daki iki hayvanat bahçesinden bir dişi ve bir erkek Amur Kaplanı getirildi. Yaşam koşullarına göre özel olarak hazırlanan ve içinde küçük bir havuzun da bulunduğu barınakta uyum süreçlerini başarıyla tamamlayan kaplanlar, barınağın açık bölümüne çıkarak kendilerini göstermeye başladı.

Amur Kaplanı’nın ilk ziyaretçileri arasında yer alan Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Recep Altepe, geçen 5 yıl içinde Hayvanat Bahçesi’nin gelişmesine büyük önem verdiklerini belirterek, değişimin önümüzdeki süreçte de devam edeceğini söyledi. Türkiye’nin en modern hayvanat bahçelerinden birini Bursa’ya kazandırmak istediklerini vurgulayan Başkan Altepe, “Geçen dönem 32 yeni türü hayvanat bahçemize kazandırdık. Bu yeni türlerle birlikte hayvan sayımız bin 10’u buldu. En son olarak Almanyan’dan getirdiğimiz 2 Amur Kaplanı da barınaklarına uyum sağladı. Penguen, fok balığı, anakonda gibi yeni türlerin getirilmesine yönelik çalışmalarımız da hızla sürüyor. Her geçen gün yeni türlerle zenginleşen hayvanat bahçemizin yeni üyesi olan Amur Kaplanlarını görmek için bayram tatilinde vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI