“BURSA SPOR ŞEHRİ OLACAK”

“BURSA SPOR ŞEHRİ OLACAK”

Bursa’nın her alanda eksikliklerini gideren Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan bir spor salonu da Süleyman Çelebi Lisesi’ne kazandırıldı.

Bursa’nın her alanda eksikliklerini gideren Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan bir spor salonu da Süleyman Çelebi Lisesi’ne kazandırıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da açılışların ve temel atma törenlerinin devam ettiğini belirterek, “Bizler Bursa’yı ve Bursalıları seviyoruz. Bu kente hizmet etmekten onur duyuyoruz. Her kurduğumuz tesis başarıyı da beraberinde getiriyor. Bursa’nın hangi okuluna spor salonu yapılıyorsa ve hangi semte tesis kuruluyorsa orada sportif başarı artıyor. Misyonumuzu yerine getiriyoruz. Bu tesislerin hem okul öğrencileri, hem mahalle gençliği tarafından en yoğun ve verimli şekilde değerlendirilmesi hedefimiz” diye konuştu.

"BURSA TÜRKİYE'NİN PARLAYAN YILDIZI"

Bursa’nın hızlı bir şekilde kalkınıp geliştiğini belirten Başkan Altepe, “Tüm eksiklerimizi bir bir yerine getiriyoruz. Bursa yatırımlarla Türkiye’nin parlayan yıldızı oluyor” dedi.

Şehir merkezinin kimlik değiştirdiğine dikkat çeken Başkan Altepe, “Bursa artık sözde değil gerçekten gelişmiş bir Avrupa kenti olarak örnek olma yolunda ilerliyor. Hedefimiz sosyal donatı alanlarının Bursa’nın her köşesinde olmasıdır. Vatandaşlarımızın semtlere yaya mesafede yapılan spor tesislerinden sosyal ve kültürel tesislere kadar her alanda yararlanması için çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

"BURSA SPORUN LOKOMOTİFİ OLMAYA DEVAM EDİYOR"

Tahtakale bölgesinde yapılan çalışmalarla da tarihi eserlerin ayağa kaldırıldığına işaret eden Başkan Altepe, Bursa’nın spor kenti kimliğiyle Avrupa liglerinde boy gösterdiğini vurguladı. Bursa’nın adının dünyada duyulması noktasında Bursaspor’un şampiyonluğunun önemini hatırlatan Başkan Altepe, “Bursa’nın Avrupa’ya çıkması, dünyaya açılması amacımızdı. Bursa, artık Avrupa ve dünya tarafından tanınmaya başladı. Bunlar temennilerle olmuyor. Sağlıklı bir kent oluşumunda, milli takımlara ve olimpiyatlara sporcu gönderen Bursa olma yolunda, tüm merkezi yönetim ve ilçe belediyelerimizle birlikte sporun lokomotifi olmaya devam ediyoruz. Başta salon sporları olmak birçok branşta yoğun bir şekilde faaliyetlerimiz sürüyor” dedi.

Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün başarılarına da değinen Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin amatör spor kulüplerine verdiği desteği hatırlatarak, “Başarı elde etmek için tesisler gerekiyor. Yeni tesisler yapıldıkça Bursa’nın başarısı artıyor. Yatırımlarla daha ileri noktalara geleceğiz. Her semtte yaya mesafede gidilecek kapalı yüzme havuzlarını da birer birer gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak başladığımız, devam eden ve tamamlanan 84 projemiz var. 5 yıl içinde Bursa’da 100’ün üzerinde tesise ulaşacağız” şeklinde konuştu.

Stadyumu da 1,5 yıl içinde bitirip hizmete açmayı hedeflediklerini belirten Başkan Altepe, kent merkezindeki spor salonlarından Uludağ’daki kar pistlerine kadar dünya çapında büyük spor yatırımlarının Bursa’ya kazandırılacağını kaydeden Başkan Altepe, “Bursamız spor kenti olacak. Dünya çapında en iyi tesisler Bursa’ya kazandırılmış olacak” dedi.

Başkan Altepe, Süleyman Çelebi Lisesi Spor Salonu’nun 720 metrekarelik alanda inşa edildiğini, 450 metrekarelik oyun alanı ve 270 metrekare idari binanın bulunduğunu ve 1,4 milyon TL (1,4 trilyon) maliyetinin olduğunu, çelik çatı sistemli oyun alanının yanı sıra idari binanın ahşap oturtma çatıdan yapıldığını ve inşaatın Bora Yapı tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

"BAŞKANLARIMIZA DESTEK OLACAĞIZ"

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, sporla ilgili anılarını anlattığı konuşmasında “Spor kardeşlik, dostluk, dinamizdir. Spor reklamdır ve bazen de geçim kaynağıdır. Bursa’nın nereden nereye geldiğini herkes görüyor. Benim öğrenciliğimde spor salonu olmayan bir ilden bugünkü duruma gelişimiz, gençliğimize verdiğimiz değeri gösteriyor. Bursa, bir spor merkezi olacak. Başkanlarımıza destek olup, gençlerin ve öğrencilerin daha çok spor yapmasına katkı sağlayıp, Bursa’nın daha çok temsil edilmesine olanak sağlayacağız” dedi.

Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu da sporun önemine değinerek, “Bursa spor anlamında şanslı bir şehir. Aynı hedefte kenetlenmesini bilen, başarıya, güzelliğe ve doğru olana gitme noktasında kararlı bir şehir. Her semtte, her okulun yakınında gerek müşterek kullanılacak spor salonları ve gerekse spor tesisleri yapalım. Bugün spor, şehirlerin tanıtımına katkı sağlayan bir endüstri konumuna geldi. Bu tip spor tesislerimiz altyapı oluşturarak, Türk Bayrağı’nı Türkiye’de ve dünyada olimpiyatlarda dalgalandıran bir hal alsın istiyoruz” diye konuştu.

Bursa’nın bu konuda üzerine düşeni yaptığını söyleyen Müftüoğlu, bugüne kadar layık olanı alamayan Bursa’nın bundan sonra yapılacaklarla hak ettiğini alacağını bildirdi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da Bursa’nın çok dinamik bir yapıda olduğunu söyleyerek, “Vatandaş, kurum ve okul bir araya geldiğinde müthiş bir güç olacak. Bu spor kurumları da gençlerin daha iyi imkanlarda spor yapmasına olanak tanıyacak. Bu tesislerin mümkün olduğunca aktif kullanılarak, çocuklarımızın yararlanmasını sağlamamız gerekir. Bursa’da sporcu yetiştirilmesi için spor tesislerinin daha verimli kullanılması ve makro düzeyde spor politikalarının oluşturulmasıyla, kentin sportif başarısının artırılacağına inanıyorum” dedi.

HİZMET TEŞEKKÜRÜ

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Gümüş ise 2003’den 2011’e kadar Bursa’nın ciddi anlamda spor yatırımı aldığını vurgulayarak, gençlik ve spor için 161 inşaat gerçekleştirildiğini belirtti. Büyükşehir Belediyesi’nin geleceğe sportif faaliyetlerde önemli yatırımlar yaptığını anlatan Gümüş, “85 bin lisanslı sporcu bulunan Bursa’da 1 sporcu olimpiyata katılmış, 11 sporcu da olimpiyatlara hazırlanmaktadır. Ayrıca Bursa’nın her köşesinde spor tesisleri ihtiyacı ortadan kalmıştır. Büyükşehir Belediyesi’ne yatırımlarından dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, geleceğin teminatı çocuklara yapılan her yatırımın Türkiye ve dünyaya yapıldığını söyleyerek, “Okullarımızda çocuklarımızın hem Türkiye hem dünya çapında birincilikleri oluştu. Bu başarılar verilen imkanlar sayesinde oldu. Biz çocuklarımıza gerekli imkanları sağlayıp destek verirsek onların başaramayacakları olmaz” diyerek verilen Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Alipaşa Mahallesi Muhtarı Ali Bodur da Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi mahallesine ve Bursa’ya hizmetlerinden dolayı tebrik etti.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen protokol, spor salonunu inceleyip, sporcu gençlerle sohbet etti ve basketbol oynadı.

(OB-İHS

“BURSA SPOR ŞEHRİ OLACAK”

“BURSA SPOR ŞEHRİ OLACAK”

“BURSA SPOR ŞEHRİ OLACAK”