Bursada 673 kilogramlık dev köpek balığı yakalandı

Bursada 673 kilogramlık dev köpek balığı yakalandı

Bursa Karacabey Boğazı'nda hamsi ağlarına takılan 4,5 metrelik camgöz köpek balığı vatandaşların ilgi odağı oldu. 673 kilogram ağırlığındaki dev köpek balığı, son 10 yılda yakalanan en büyük köpek balığı özelliğine sahip. Balıkçı...

Bursa Karacabey Boğazı'nda hamsi ağlarına takılan 4,5 metrelik camgöz köpek balığı vatandaşların ilgi odağı oldu. 673 kilogram ağırlığındaki dev köpek balığı, son 10 yılda yakalanan en büyük köpek balığı özelliğine sahip. Balıkçı Ömer Kocaman, camgöz diye isimlendirilen köpek balığının

kıyıdan 6 ile 8 mil uzakta yüzdüğünü bu nedenle insanlara zarar vermesinin söz konusu olmadığını belirterek, "Geçen 10 yılda bu kadar büyük bir köpek balığı yakalanmadı." dedi.

İstanbul Su Ürünleri Araştırma Bölümü'ne deney amaçlı verilecek olan dev köpek balığının özellikle ağzı ve dişleri görenleri hayrete düşürdü. Testereyi andıran dişleri ve ağaç yontma makinesine benzeyen ağzı yakından görenleri hayretler içinde bıraktı. Kocamanlar Balıkçılık teknelerinde hamsi ağlarına takılan dev köpek balığı Bursa’daki bir alışveriş merkezinin önünde sergilendi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği köpek balığını cep telefonları ile görüntüledi. Bazı vatandaşlar ise köpek balığı ile hatıra fotoğraf çektirdi.

"10 YILDIR İLK DEFA BU BÜYÜKLÜKTE BALIK YAKALADIK"

Balıkçı Ömer Kocaman, son 10 yılda ilk kez bu kadar büyük bir köpek balığı yakaladıklarını belirterek, “Kocamanlar olarak yine kocaman bir köpek balığı daha yakaladık. Dün gece saat 03.30 civarlarında Karacabey Boğazı'nda hamsi ağlarına takıldı. Marmara’da sürekli görülen bir cins köpekbalığı. Bu balık camgöz köpek balığı cinsinden. Ama bu boyutta uzun zamandır, özellikle on yıldır ilk defa bu boyutta rastlandı. Ortalama 673 kilo ağırlığında.” dedi.

İSTANBUL SU ÜRÜNLERİ ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ'NE VERİLECEK

Köpek balığını iki gün boyunca bir alışveriş merkezinde sergileneceğini anlatan Ömer Kocaman, “İnsanlarda büyük ilgi gösteriyor, sorular soruyorlar. Bu tür köpek balığı cinsi balıklar derin sularda yaşadığı için insanlara fazla zarar vermez. Özellikle Marmara, Karadeniz ve Akdeniz’de de sürekli rastlanan bir cins. Bunu da büyük bir ihtimalle İstanbul Su Ürünleri Araştırma Bölümü'ne deney amaçlı hediye edeceğiz. Köpek balığı kanser hastalarına da yeni bir umut ışığı oldu. Onun için elimizden geldiğince yardımcı olacağız.” şeklinde konuştu.

Balığın yaklaşık 4,5 metre boyunda olduğunu bildiren Kocaman, bu tür cam göz balıkların en az 6 ve 8 mil uzaklıkta yüzdüklerinden dolayı insanlar için fazla tehlikeli olmadığını sözlerine ekledi.

Köpek balığını bu zamana kadar sadece televizyonda ve filmlerde gördüklerini anlatan bazı vatandaşlar ise cam gözün çok büyük ve korkunç göründüğünü söyledi.

CİHAN