BURSA'DA CANLI BOMBA SALDIRISI: 1 ÖLÜ 13 YARALI !

BURSA'DA CANLI BOMBA SALDIRISI: 1 ÖLÜ 13 YARALI !

Bursa'da Ulu Cami yakınlarında patlama meydana geldi.

Bursa’dan son dakika haberi! Ulucami bahçesi batı kapısında meydana gelen saldırıda canlı bomba öldü, 13 kişi yaralandı. Kulak çınlaması, sinir krizi gibi nedenlerle hastaneye başvuran vatandaşların sayısı 20'yi buldu. Bursa’da yaşanan patlamaya 25 yaşlarındaki kadın canlı bombanın yol açtığı, intihar bombacısının kendisini patlattığı açıklandı. Patlamanın camide iki tane cenazenin bulunduğu sırada yaşandığı, bu nedenle bölgede çok sayıda vatandaş olduğu bilgisi var. Patlamaanına ilişkin görüntüler de ortaya çıktı. Yaralıların durumu iyi. Bursa'daki patlamaya ilişkin gelişmeleri aktaracağız.

SALDIRININ GÖRGÜ TANIKLARI O ANLARI İŞTE BÖYLE ANLATTILAR / TIKLA İZLE

2285128.jpg

Son dakika: Bursa’da Ulucami yanında kadın intihar bombacısı kendisini patlattı. Patlamada kadın canlı bomba öldü, 13 kişi yaralandı. Hastaneye başvuran vatandaşların sayısı ise 20'ye ulaştı. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, yaralılardan durumu ciddi olan kimsenin bulunmadığını belirtti. 

BURSA'DA PATLAMA

Bursa'da saat 17.25 sıralarında şehir merkezinde büyük bir patlama sesi duyuldu. Ulucami’nin batı kapısının önünde meydana gelen patlama büyük panik yarattı. İlk dakikalarda doğalgaz ya da trafo patlaması şüphesi de vardı. Ancak dakikalar ilerledikçe patlamanın nedeni kesinleşti. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, 25 yaşlarındaki bir kadın, Ulucami’nin batı kapısında kendini patlattı. Canlı bomba olan kadın Ulucami’nin batı duvarında parçalanırken, 7 kişi yaralandı. Canlı bombanın bacakları ve kollarının koptuğu görültü. Tam önünde devasa beton saksılar parçalandı.

2285088.jpg

PATLAMANIN YAŞANDIĞI YER DİKKAT ÇEKİCİ

Patlamanın yaşandığı yer dikkat çekici, çünkü Bursa'nın merkezi ve günün her saati kalabalık. Patlamanın da cenaze namazı sırasında yaşandığı öğrenildi.  Patlama sonrası cami karşısındaki dükkanların camları kırılırken, vitrin parçaları ve mallar etrafa saçıldı. Şiddetli patlamanın sesinden korkan vatandaşlar etrafa kaçışmaya başladı. Camideki vatandaşlar da korkarak Ulucami’yi tahliye etti. Olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye sevk edildi. Yaralılara ilk müdahaleyi vatandaşlar yaptı. Kolundan ve bacalarından yaralananlara vatandaşlar tahtadan atel yaptı. Trafik kilitlendiği için polis ve 112 ekipleri bölgeye ulaşmakta zorlandı.

ELİNDE POŞET VARDI 

Kadın canlı bombanın elinde siyah bir poşet olduğu öğrenildi. Kadın teröristin camideki vatandaşları ya da turistleri hedef aldığı ihtimali değerlendiriliyor. Bir diğer ihtimal ise patlayıcıyı bir noktaya yerleştirmeye çalıştığı yönünde. Emniyet kaynaklı ilk bilgilere göre bomba kadının vücuduna sarılıydı. Canlı bombanın kadın olduğu, parçalandığı kesin. Parmak izi alındı, kimliği araştılıyor.

2285119.jpg

PATLAMANIN NEDENİ CANLI BOMBA

Polis, patlamanın ilk anlarında Ulucami’nin batı cephesinde bir kadının yerde kanlar içinde cansız yattığını görerek, canlı bomba olma ihtimali üzerinde durdu. Bir diğer ihtimal el yapımı patlayıcıydı. Önceden bırakılan el yapımı patlayıcının kumanda ile patlatılmış olabileceği ihtimali de değerlendirildi. Trafo, doğalgaz veya tüp patlaması ihtimali de araştırıldı. Ancak kısa süre sonra patlamanın nedeni kesinleşti. 

ÜZERİNDEKİ DÜZENEKLE KENDİSİNİ PATLATTI

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, saat 17.26'da merkez Osmangazi ilçesi Ulu Cami batı kapısı yakınında bir patlama meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, "İntihar bombacısı olduğu düşünülen bir bayan şahıs, üzerindeki düzenekle kendisini patlatmıştır. Olayda, ilk belirlemelere göre 7 kişi yaralanmış olup, en yakın sağlık kuruluşlarına ulaştırılmıştır. Emniyet birimlerinin olayla ilgili çalışmaları devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

GÖRGÜ TANIKLARI: BEYAZ DUMAN YÜKSELDİ

Görgü tanıkları Bursa Ulu Camii yakınında yaşanan patlamanın ardından beyaz dumanların gökyüzüne yükseldiğini söyledi.

SAĞLIK BAKANI: HAYATİ TEHLİKE YAŞAYAN YARALIMIZ YOK

Sağlık Bakanı mehmet Müezzinoğlu ise patlama sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ayakta tedavi olanlarla birlikte hastanelerdeki toplam yaralı sayısının 20 olduğunu belirtti. Bakan Müezzinoğlu, 'Bu yaralılar içinde çok şükür hayati tehlikesi olan bir vatandaşımız yoktur' dedi.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

resimid_2015471.jpg

[PAGE]

5720d2f7c03c0e1890164f69.jpg

[PAGE]

5720d2ebc03c0e1890164f67.jpg

[PAGE]

bursa-da-patlama-yaralilar-var-6944865.jpeg

[PAGE]

bursa-da-patlama-yaralilar-var-6944947.jpeg

[PAGE]

bursa-da-patlama-yaralilar-var-6944951.jpeg

[PAGE]

bursa-da-patlama-yaralilar-var-6944961.jpeg

[PAGE]

bursa-da-patlama-yaralilar-var-6944963.jpeg

[PAGE]

bursa-da-patlama-yaralilar-var-6944965.jpeg

[PAGE]

bursa-da-patlama-yaralilar-var-6944967.jpeg

[PAGE]

bursa-da-patlama-yaralilar-var-6944971.jpeg

[PAGE]

bursa-da-patlama-yaralilar-var-6944975.jpeg

Etiketler patlama bursa yaralı