Bursa'da "Kadına Şiddete Hayır Defilesi"

Bursa'da "Kadına Şiddete Hayır Defilesi"

BURSA (AA) - Bursa'da kadına şiddete dikkati çekmek amacıyla düzenlenen defilede mankenler, siyah gelinlik ve fındık çuvalından yapılan kostümler giydi.Nilüfer...

BURSA (AA) - Bursa'da kadına şiddete dikkati çekmek amacıyla düzenlenen defilede mankenler, siyah gelinlik ve fındık çuvalından yapılan kostümler giydi.

Nilüfer Nikahevi'nde, Kadın Partisi ve mankenlik ajansı tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen "Kadına Şiddete Hayır Defilesi'nde Esra-Ceyda Ersoy kardeşler, Esra Sönmezer, Sevda Dalgıç ve İpek Tanrıyar'ın da aralarında bulunduğu katılımcılar, podyumda boy gösterdi.

Kadın Partisi Genel Başkanı Benal Yazgan, defilenin kadına karşı şiddetle ilgili farkındalık oluşturabilmek amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Defilede emeği geçenlere teşekkür eden Yazgan, "Umuyoruz ki bu defileye gelen misafirler, konunun ne kadar önemli olduğunun farkına varır. Kadına karşı şiddet, Türkiye'nin en önemli sorunlarından. Diğer sorunlardan çok daha önemli çünkü bu, sosyal bir sorun" diye konuştu.

Yazgan, geçici önlemlerle kadına karşı şiddetin durdurulamayacağına dikkati çekerek "Ortalama günde 5 kadın öldürülüyorsa Türk kadını, bulunduğu yer olarak çok kötü durumda. Onun için bütün farkındalık etkinlikleri son derece önemlidir" ifadesini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı