Bursada, Saldırıya Uğrayan Doktora Meslektaşlarından Destek

Bursada, Saldırıya Uğrayan Doktora Meslektaşlarından Destek

BURSA'da Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görev yapan Çocuk Cerrahı Opr. Dr. Mehmet İzzet Avşar, hasta yakınının saldırısına uğradı. 10 gün iş göremez raporu verilen Dr. Avşar'a yapılan bu saldırı, Bursa Tabipler Odası ile...

BURSA'da Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görev yapan Çocuk Cerrahı Opr. Dr. Mehmet İzzet Avşar, hasta yakınının saldırısına uğradı. 10 gün iş göremez raporu verilen Dr. Avşar'a yapılan bu saldırı, Bursa Tabipler Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın düzenledikleri basın toplantısı ile protesto edildi.

Merkez Nilüfer İlçesi'nde bulunan Dörçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görev yapan Opr. Dr. Mehmet İzzet Avşar, dün bir hastasını poliklinikte muayene ederken, tartıştığı hasta yakının saldırısına uğradı. Aldığı darbeler sonucu yaralanan Opr. Dr. Avşar, kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. On gün iş göremezlik raporu verilen hekim daha sonra taburcu edildi.

Doktora bu saldırı, Bursa Tabipler Odası Başkanlığı ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Bursa Şubesi tarafından düzenlenen basın toplantısı ile protesto edildi. Saldırının yapıldığı hastanenin önünde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Tabipler Odası Genel Sekreteri Dr. Ercan Ertürk, Sağlıkta Dönüşüm Programı uygulanmaya başladıktan bu yana 'Sağlıkta Şiddet'in gündemlerindeki ana unsuru oluşturduğunu açıkladı. Dün bir meslektaşlarının, bu kez Dörtçelik Çocuk Hastanesi'nde saldırıya uğradığını, kendisine on gün süreyle iş göremezlik raporu verildiğini hatırlatan Dr. Ertürk şöyle dedi:

"Uygulanan bu neo-liberal program sağlıkta insanı değil, öncelikle kar etmeyi hedef almaktadır. Sektördeki şiddetin son bulmamasının nedeni de budur. Sağlıkta Dönüşüm Programı hastalarımızı prim, katkı payı gibi ödemelerle zor durumda bırakırken, hekim ve sağlık çalışanlarına ise kısa sürede çok sayıda hastaya hizmet sunmak zorunluluğu getiriyor. Doğal olarak bu sistemde nitelikli bir sağlık hizmetinden söz etmek mümkün değildir. Gerek performans, gerek yönetici baskısı altındaki sağlık çalışanları ruhsal ve fiziksel olarak büyük bir yıkım içerisindeydi. Bu nedenle Sağlıkta Dönüşüm Programı'ndan vazgeçilmelidir. Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının can, iş ve gelir güvenceleri sağlanmalıdır. Herkese eşit ve ücretsiz sağlık hizmeti sunulmalı. Kamu ağırlıklı sağlık sistemi kurulmalıdır."

Basın toplantısında konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Ergül Çiçek de, kışkırtıcı sağlık politikaları yüzünden, halk ve sağlık çalışanlarının karşı karşıya getirildiğini söyledi. Çiçek, "Nereden gelirse gelsin, her türlü şiddete karşı olan biz sağlık çalışanları, sağlıkta yaşanan bu şiddeti kınıyor ve son bulmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Bursa Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr.Erkan Yıldırım ise yaşanılan olaydan son derece üzgün olduğunu ve sağlık çalışanlarına karşı yapılan her türlü şiddeti kınadıklarını belirtti.

FOTOĞRAFLI