Bursa'daki saldırıda dikkat çeken detay !

Bursa'daki saldırıda dikkat çeken detay !

Bursa'daki teröristin cami avlusuna giremeden ayağı takılıp düşünce üzerindeki bombanın ‘kontrolsüz’ şekilde patladığı ihtimali öne çıkıyor.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin “acil mesaj” başlığıyla Türkiye’deki ABD vatandaşlarına turizm bölgelerindeki olası terör saldırıları konusunda uyarı mesajı göndermesinin ardından Bursa’da dün Ulu Camii yakınında 25 yaşlarındaki ve terör örgütü IŞİD üyesi olduğu değerlendirilen bir kadın teröristin üzerindeki bomba patladı.

56.jpeg

AYAĞI AĞA TAKILDI, DÜŞTÜ

Teröristin avluya giremeden ayağı takılıp düşünce üzerindeki bombanın patladığı, böylece olası bir facianın eşiğinden dönüldüğü değerlendiriliyor. Bursa’da büyük panik yaratan şiddetli patlamada, canlı bomba eylemcisi öldü, aralarında ambulanslarla hastanelere taşınan 13 yaralının da bulunduğu 20’ye yakın kişi saldırıdan etkilenerek tedaviye alındı.

SALDIRIDA YEPYENİ BİR GELİŞME DAHA

Bursa'daki canlı bomba saldırısında "Sultan" detayı

Bursa'da kendisini patlatan ve 13 kişinin yaralanmasına neden olan kadın canlı bombanın geçtiğimiz 23 Nisan Cumartesi günü Şanlıurfa'dan otobüs ile Bursa'ya geldiği belirlendi.

Bombacının aldığı bilete ulaşan polisin biletin 'Sultan' isminde bir kadın adına alındığını tespit etti.

Polis bilet üzerinde bulunan ismin sahte olup olmadığını araştırmaya başladı.

Bursa'daki saldırıda dikkat çeken detay ! - Resim : 2

IŞİD BAĞLANTILI OLABİLİR

Cumhuriyet Savcısı ile birlikte olay yerine giderek yetkililerden bilgi alan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, saldırıda yaralanan vatandaşları ziyaret etti. İki kişinin kaçtığı yönündeki bir soru üzerine Karaloğlu, “Orada vatandaşımızın panik olarak gördüğü şeylerdir. Şu anda bizim tespitimiz tek kişi, ama çalışmalar devam ediyor” dedi. İntihar saldırısını düzenleyen kadın teröristin cesedinin bulunduğu bölgede uzun süre inceleme yapan ekipler parmak izi aldı. Güvenlik kameralarına da yansıyan intihar saldırısının terör örgütü IŞİD tarafından yapılmış olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu belirtildi.