Bursa’nın Elektrik Sıkıntısı Kalmayacak

Bursa’nın Elektrik Sıkıntısı Kalmayacak

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, artan güç talebinin karşılanabilmesi ve elektrik arz güvenliğinin artırılması amacıyla TEİAŞ (Türkiye Elektrik İletim A.Ş) tarafından yatırımların hızla devam ettiğini söyledi.

- AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, artan güç talebinin karşılanabilmesi ve elektrik arz güvenliğinin artırılması amacıyla TEİAŞ (Türkiye Elektrik İletim A.Ş) tarafından yatırımların hızla devam ettiğini söyledi.

AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin, TEİAŞ’ın Bursa bölgesinde bu yıl içinde gerçekleştirdiği ve devam eden yatırımları hakkında bilgi verdi. Kestel’in Dudaklı Köyü sınırları içinde 55 milyon liraya mal olacak 2 trafo merkezi kurulacağını bildiren Şahin, “Bursa Doğu Merkezi’ni besleyecek bu iki trafonun yanı sıra Mudanya’da 100 MVA (Mega Volt Amper) gücünde bir trafo merkezi yapılacak. Orhaneli Termik Santrali içindeki trafo merkezinin teknolojisi eskimiş durumda” dedi.

Buraya tahmini bedeli 25 milyon lira olacak 50 MVA gücünde yeni trafo kurulacağını bildiren Şahin, ayrıca Bursa’nın en eski trafo merkezi olan Merinos’taki sistemin yenilenmesi planlandığını belirterek, “Artık şehir içinde kalan merkez, olası risklerin önlenmesi amacıyla gaz izoleli sistem(GİS) ile yenilenecek. Buraya bir adet ek trafo yapılacak. Her iki yatırım için 35 milyon lira harcanması bekleniyor” diye konuştu.

Şahin, İnegöl trafo merkezindeki artan güç talebini karşılayabilmek ve elektrik arz güvenliğinin artırılması amacıyla Kestel’deki trafo merkezi ile İnegöl arasındaki 154 KV enerji iletim hattının yenilendiğini de dile getirdi. 1980’li yılların başında tek devre olarak tesis edilmiş 27 kilometre uzunluğundaki eski hattın en yüksek taşıma kapasitesiyle çift devre olarak yapıldığını belirten Şahin, önümüzdeki ocak ayında tamamlanacak yeni hattın 3 milyon 400 bin dolara mal olacağını ifade etti.

İnegöl’de halen OSB’ye tahsis edilmiş biri 100 diğeri 50 MVA gücünde iki trafonun yanı sıra 100 MVA gücünde UEDAŞ’a tahsis edilmiş bir trafo bulunduğunu belirten Şahin, UEDAŞ’a tahsis edilen trafonun artan güç taleplerini karşılayamama noktasına geldiğini kaydetti. TEİAŞ’ın UEDAŞ için bir adet daha 100 MVA gücünde trafo ile bağlantı fiderlerini ve koruma sistemlerini barındıran bir bina yaptığını bildiren Şahin, 6 milyon 500 bin liralık bu yatırımın önümüzdeki ocak ayında bitmesinin planlandığını sözlerine ekledi.

BURSA’NIN ELEKTRİK SIKINTISI KALMAYACAK

BURSA’NIN ELEKTRİK SIKINTISI KALMAYACAK

BURSA’NIN ELEKTRİK SIKINTISI KALMAYACAK