Büyükşehir Belediyesi o yaylaya yol yapıyor !

Büyükşehir Belediyesi o yaylaya yol yapıyor !

Menderes Türel, Antalya'daki ünlü Akdağ Yaylası'nda çadırlarda yaşayan Yörükler için yol yaptırıyor.

“Dağdaki tek çadır için bile yol yaparız” diyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye’nin en yüksek rakımlı yaylalarından bir olan Akdağ Yaylası’nda çadırlarda yaşayan Yörükler için yol yaptı. Büyük kısmı tamamlanan yol yapılmadan önce yaylaya ulaşım sadece eşeklerle sağlanabiliyordu.

Kendisini “hayatı boyunca verdiği her sözü yerine getiren bir siyasetçi olarak” niteleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, dağdaki tek çadırın bile yolunu yaparız dediğinde duyanlar mübalağa yaptığını zannetti. Ancak Türel, bunu söylerken gayet ciddi olduğu Kaş’ın Akdağ yaylasına 20 kilometre uzunluğunda yol yaparak gösterdi. Birkaç çadırın bulunduğu ancak civardaki tüm mahallerin koyunlarını otlattığı bölgenin en önemli yaylasına bu zaman kadar sadece eşekler ile çıkılabiliyordu.

Çalışmaları yerinde inceleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, yayladaki çobanların aileleriyle çadırlarda yaşadığını anlattı. Yolun bölge ekonomisine ciddi katkı sağlayacağını dile getiren Akdemir “Yolu açtığımızda samra olarak nitelendirilen doğal gübreler traktörlerle taşınabilecek ve ticareti yapılabilecek. Bu, hayvancılıkla uğraşan bölge halkının bütçesine önemli katkı sağlayacaktır. Ayrıca vatandaşlarımız hayvanlarını kolayca nakledebilecek” dedi.

ASFALTSIZ YOL KALMAYACAK 

Büyükşehir Belediyesi ekipleri Antalya’nın kırsal mahallelerine ve yayla yollarına yıl başından bu yana 462 kilometresi sathi, 110 kilometresi sıcak asfalt olmak üzere yaklaşık 500 kilometre asfalt döktü. Büyükşehir yılsonuna kadar 500 kilometre sathi, 150 kilometre sıcak asfaltla buluşturmayı hedefliyor.