Büyükşehir, Güney Afrika'da Gaziantep'i temsil edecek

Büyükşehir, Güney Afrika'da Gaziantep'i temsil edecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Türkiye'yi 2. Dünya Kentsel Parklar Birliği Kongresi’nde temsil edecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, 26-28 Eylül 2016 tarihlerinde Cape Town/Güney Afrika’da düzenlenecek olan 2. Dünya Kentsel Parklar Birliği Kongresi’nde ‘biyoçeşitlilik ve kentsel doğa koruma’ teması kapsamında ‘Karkamış Taşkın Ovası Sulak Alanı’ projesi ile davet edildi.

Büyükşehir Belediyesi, burada Gaziantep’te biyoçeşitlilik, kentsel doğa koruması ve taşkın sulak ovalar hakkında katılımcıları bilgilendirecek. Deneyimlerini ve tecrübelerini katılımcı ülkeler ile paylaşacak olan Büyükşehir Belediyesi, elde edeceği sonuçları da değerlendirecek.

Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı olarak uluslararası platformlarda birçok çalışmalara katılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bunlardan başarılı çalışmaları ile ayrıldı. 2013 yılında Yeni Zelanda/Dunedin’de, ‘Botanik Bahçelerinin Yapılandırılması’ ile ilgili sunum, yine 2013 yılında Montreal kentindeki Mosaiculture Fuar’ında ‘Çingene Kızı Projesi’ ile dünya birinciliği alan Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında İspanya’da ‘Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Botanik Bahçesi Geofitleri’nin tanıtımı, yine 2014 yılında Çin’de ‘Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Botanik Bahçesi’nin Eğitim Değeri’nin sunulması, 2014 yılında Atrax Fuar- Shining Star Awards tarafından düzenlenen yarışmada ‘100.Yıl Atatürk Kültür Parkı’ ile ‘en başarılı belediye oldu.

2014 yılında ‘100.Yıl Atatürk Kültür Parkı’ ile dünyadaki en iyi park yarışmasında ‘Dünya’nın en özellikli parkı’ seçilen Büyükşehir, 2015 yılında Portekiz’de ‘Alleben Göleti Rekreasyon Alanı’nın tanıtılması, yine 2015 yılında Plant Dergisi (Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Sektörü) tarafından düzenlenen yarışmada ‘Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Botanik Bahçesi’ ile ‘kamusal uygulamalar ödülü’; son olarak ise Gaziantep Üniversitesi’nde düzenlenecek olan 23. Ulusal Biyoloji Kongresi’nde ‘Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Botanik Bahçesi ve Eğitim Değeri’ni anlatan sunumla katılmaya hak kazandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı çalışmalarını bilimsel tabana oturtturmakta ve ulusal-uluslararası peyzaj uygulamalarını güncel takip ederek Gaziantep şehrine yakışan uygulamalar yapmaya ve Türkiye’de bu bazda yapılan çalışmalara ışık tutmakta ve örnek oluyor.