ByLock'ta 45 bin gözaltı daha geliyor

ByLock'ta 45 bin gözaltı daha geliyor

AK Partili Mehmet Ali Şahin, 215 bin ByLock kullanıcısı olduğunu ve şu ana kadar 170 bininin tespit edildiğini açıkladı.

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, partisinin Karabük İl Başkanlığı tarafından Kültür Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş Danışma Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, milletçe, devletçe ve hükümetçe, darbeci terör örgütü mensuplarının bütününü tespit edip yargıya teslim etmek ve bölgede çizilmeye çalışan yeni haritalara izin vermemek, ülkenin güvenliğini ne pahasına olursa olsun korumak gibi iki önemli görevlerinin olduğunu söyledi.

"Darbe girişiminden 3 ay gibi bir süre geçmesine rağmen hala gözaltı ve tutuklanmalar, açığa alınmaların devam ediyor" diye düşünenlerin olabileceğini ifade eden Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aslında bunda şaşılacak birşey yok. Karşınızda son derece sinsi, bukalemun, takiyeci, yalancı, dünyanın şu ana kadar görmediği çapta bir terör örgütü var. Yalanı o kadar rahat söylüyorlar ki kendilerini gizlemeyi o kadar rahat beceriyorlar ki. Tabii ki böylesine bir örgütle mücadele etmek kolay değil, zaman alıyor. Karşımızda normal bir terör örgütü yok. Siz karşınızda Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup bir general var sanıyorsunuz, oysa karşınızda Pensilvanya'ya bağlı bir general var. Karşınızda FETÖ terör örgütüne bağlı savcı, polis memuru, bir iş adamı, sivil toplum örgütü var. Böylesine bir örgütle normal şartlarda mücadele edebilir misiniz? Bu anormal şartlarda mücadele etmek için tabii ki olağanüstü yöntemlere başvurmak zorundasınız."

'KİMİN NE OLDUĞUNU KOLAY KOLAY BİLEMİYORSUNUZ'

Kendi aralarında sadece bu örgüte mensup olanların yararlanabildiği, başkalarının yararlanması mümkün olmadığı bir haberleşme sistemi kurduklarına işaret eden Şahin, "İstihbarat teşkilatımızın elde ettiği verilere göre 215 bin 'ByLock' sistemi kullanıcısı var. Şu ana kadar 170 bin civarında tespit edildi. Dün Konya'da 'ByLock' kullanan yargı mensuplarının tespitiyle görevli bir savcı, en hızlı 'ByLock'culardan çıktı ve şu anda gözaltında. Kimin ne olduğunu kolay kolay bilemiyorsunuz." diye konuştu.