Caferiler seçimler için tercihini yaptı !

Caferiler seçimler için tercihini yaptı !

Haydar Baş’tan Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz'e ziyaret..

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ü ziyaret eden Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, cemevlerinin ibadethane sayılması gerektiğini belirterek, "Şimdi nasip olursa ben bu kardeşlerimin sözcüsü olacağım. Ben bir Sünni alimiyim ama Sünni olduğum kadar da bir Alevi alimiyim" dedi.

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ile bir araya geldi. Halkalı'da gerçekleşen görüşme samimi bir havada geçti. Baş, görüşmede İslam dünyasında çıkarılmak istenen mezhep çatışmasına dikkat çekti. Haydar Baş, Büyük Ortadoğu Projesi ile İslam dünyasını talan eden küresel güçlerin İslam ümmetinde Şii-Sünni çatışması çıkararak İslam coğrafyasını içinden çıkılması imkansız bir kaosa sokmak istediklerini söyledi. Hedeflerinin bu fitnenin önüne geçmek olduğunu ifade eden Prof. Dr. Haydar Baş, bu amaçla 13 bin sayfadan oluşan Ehl-i Beyt Külliyatı kaleme aldığını söyledi. Ehl-i Beyt'in ortak payda olduğunu ifade eden Haydar Baş, cemevleri konusunda da dikkat çekici açıklamalar yaptı.

"KARDEŞLERİMİN SÖZCÜSÜ OLACAĞIM"

Haydar Baş şunları söyledi:

"Alevi-Sünni çatışmasını tarihe dayayarak günümüze kadar getirdiler. Bu alelade bir problem değil. Adam kalkıyor bu ülkede 60 bin tane kilise açıyor. Bunlara ruhsat veriyor, "ayin yapabilirsiniz" diyor. Müslüman kardeşimin cemevine ise "hukuki değilsin" diyor. Sorulduğunda "bunlar İslami değil" diyorlar. Şimdi nasip olursa ben bu kardeşlerimin sözcüsü olacağım. Ben bir Sünni alimiyim ama Sünni olduğum kadar da bir Alevi alimiyim. Bu konularda çok ciddi araştırmalarım var. Bu konuda 13-14 bin sayfadan oluşan Ehl-i Beyt külliyatım var."

"İKTİDARINIZI ARZU EDERİZ"

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ise, ziyaretinden dolayı Prof. Dr. Haydar Baş'a teşekkür ederek, "Ümmetin birliği, dirliği konusundaki gayretiniz takdire şayandır. Antiemperyalist, antisiyonist duruşunuz takdire şayandır. Allah yolunuzu açık etsin. İktidarınızı arzu ederiz, barajı aşmanızı ve güçlü bir şekilde Meclis'e girmenizi arzu ederiz" dedi.