Caferiler'den sert açıklama !

Caferiler'den sert açıklama !
Güncelleme:

Esenyurt'ta Caferilerin gittiği cami kundaklanınca, Hasan Karabulut açıklama yaptı.

Esenyurt’ta Caferilerin gittiği camide dün gece çıkan yangınla ilgili açıklama yapan Dünya Caferi Alimler Birliği Başkanı Hasan Karabulut, "Bu olay İslam düşmanlarının planıdır" dedi.

Yenikent Mahallesi, Aşık Şenlik Caddesi üzerinde bulunan Muhammediye Camii’nde, saat 02.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkmıştı. Caminin imamı ise daha önceden tehdit edildiğini savunmuştu. Dünya Caferi Alimler Birliği Başkanı Hasan Karabulut, yanan camiyle ilgili bugün Halkalı’daki Caferilerin gittiği Zeynebiye Camii’ne ait çay bahçesinde açıklama yaptı. Caminin kasıtlı olarak başkaları tarafından yakıldığını iddia eden Hasan Karabulut, 10 gün önce caminin imamının tehdit edildiğini belirterek, "Bugün bu eylemlerin tamamının arkasında Selefi, El Kaide anlayışı vardır. IŞİD ve El Nusra da onun kollarıdır. Türkiye’de belki akla en son gelecek olan camilerin kundaklanması ve yakılması olayıdır. Ancak ne yazık ki Ramazan ayında camiler kundaklanıyor, ateşe veriliyor ve camideki Kuranı Kerim’ler yakılıyor. Bu kısa bir sürenin hadisesi değildir" dedi. 

İstanbul'da camide yangın | Haber3 Video | Sitene Ekle

"CAMİYİ KUNDAKLAYANLAR ORTAYA ÇIKARILSIN"

Olayla ilgili yetkililerin tedbirli davranmadığını savunan Karabulut, "Bir an önce bu camiyi kundaklayanlar ortaya çıkarılsın. Bugün Alevi kesim ve Caferi kesim, Selefi anlayışına sahip olanların tehdidi altındadır. Kuran ve cami bizim değerimizdir. Ülkemizde bu olayın özellikle Ramazan ayında yapılması manidardır" diye konuştu.

Caferiler'den sert açıklama ! - Resim : 1