Cami kapısına domuz eti bırakıldı !

Cami kapısına domuz eti bırakıldı !
Güncelleme:

Avusturya'da bir caminin kapısına domuz burnu ve işkembesi bırakıldı.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da Avusturya Türk İslam Birliği'ne bağlı Kocatepe Camii'ne sabah namazı kılmaya gidenler, kapıda domuz burnu ve işkembesiyle karşılaştı.

Avusturya’da Müslümanlara ve camilere yönelik saldırılar her geçen gün artarken Viyana’nın 21. Bölgesi'ndeki Kocatepe Camii’ne Sabah namazı kılmaya gidenler, kapıyı asılmış domuz burnu ve işkembesiyle karşılaştı.

Kocatepe Camii İmamı Bayram Karar, AA muhabirine yaptığı açıklamada sabah namazına kılmak için camiye gelenlerin kapıya asılı halde domuz burnu ve işkembesi bulduklarını ve durumu polise bildirdiklerini söyledi. Karar, saldırıyı kabul edilemez olarak niteledi.

Cami Dernek Başkanı Yasin Sertgül de saldırıyı düzenleyenlerin normal insanlar  olamayacağını belirterek, "Bu, çok kötü bir davranış. Biz, bu tür tahriklere hiçbir zaman kapılmayacağız" dedi.

Viyana Din Hizmetleri Müşaviri ve Türk İslam Birliği (ATİB) Başkanı Fatih Karadaş, olayın ardından camide incelemelerde bulundu. Saldırıyı kınayan Karadaş, "Bu saldırı, sadece Müslümanlara değil, insanlığa yönelik bir saldırıdır. Müslümanlar olarak serinkanlı duruşumuzu koruyacağız" diye konuştu.

Görgü tanıklarından Osman Yavuz, polisin inceleme yapmasından sonra domuz organlarının çöp kutusuna atıldığını söyledi. Yavuz, polisin son dönemde artan camilere ve Müslümanlara yönelik saldırılara duyarsız kaldığını, siyasilerle medyanın da söz konusu girişimleri görmezden geldiğini vurguladı.

MÜSLÜMANLARA YÖNELİK SALDIRILAR ARTIYOR

Ramazan bayramında da Viyana'daki Eyüp Sultan İmam Hatip Lisesi inşaatına beş domuz kafası konulmuş, Tirol eyaletine bağlı Telfs kentindeki Eyüp Sultan Cami'nin duvarlarına da "Nazi" işareti çizilmişti.

Ülkede son beş ayda çok sayıda başörtülü kadın, sözlü ve fiziksel saldırıya maruz kalmıştı.