Camide papaz krizi !

Camide papaz krizi !
Güncelleme:

Camideki halı desenini papaza benzetip şikayet etti

25354446.jpgBatman'da bazı camilerde bulunan halıların üzerindeki motifllerin Hıristiyan papazlara benzediğini öne süren cemaat bunların üzerinde namaz kılmak istemediklerini belirterek tepki gösterdi. İl Müftüsü Hasan Çağlar, figürlü halıların kaldırılacağını söyledi.

Batman’da bazı camilerde serili halı üzerine farklı simgelerin bulunması, cemaat arasında tartışmaya yol açtı. Ramazan ayında teravih namazlarında bazı camilerdeki halılarda simgelerin Hıristiyan papazlara benzediğini belirten cemaat şikayette bulundu. Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, kent merkezinde 10’a yakın camide bulunan simgeli halıların kaldırılabileceğini söyledi. Kentteki 140 cami arasında Bayram, Kudret, Aygün, Bahçelievler ve bazı camilerde halılar üzerindeki figürlerin kaldırılması için yapılan şikayetleri değerlendirdiklerini belirten Çağlar; şöyle dedi: 

"Cami halıları üzerinde ilk bakışta anlaşılmayan bazı figürlerin yakından iyi incelendiğinde farklı simgelerle donatıldığı ortaya çıkıyor. Bu figürlerin kaldırılması için her yolu denedik. Kaldıramayınca halıların tamamını değiştirmekten başka alternatifimiz yok."

Papaz simgelerinin yansıdığı halılardan cemaatten şikayet aldıklarını söyleyen bazı cami imamları, namazkılarken bu simgelerin dikkat çektiğini ve bazı kişilerin bu halıları görünce namaz kılmadan camiyi terk ettiğini ifade etti.