Camiyi vur emrini o vermiş

Camiyi vur emrini o vermiş

Darbe girişminde Külliye'yi bombalayan pilota, Yarbay Hakan Karakuş ile yaptığı konuşmanın kayıtları dinletildi.

Darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı bombalayan pilot olan Müslim Macit’e, ikinci kez alınan ifadesi sırasında, 15 Temmuz gecesi Yarbay Hakan Karakuş ile yaptıkları konuşmanın kayıtları dinletildi.

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre; Karakuş, Akıncı Üssü’nde tutuklanan Orgeneral Akın Öztürk’ün de damadı. Macit, konuşmalarla ilgili “Doğrudur bir diyeceğim yoktur” dedi. Macit’in doğruladığı konuşmalar dosyada şöyle yer aldı:

ASLAN 6 (MÜSLİM MACİT): (İstenen vuruş noktaları) tekrar eder misiniz?
6 KULE (HAKAN KARAKUŞ): Yol kavşağı, cami önü.
MACİT: Söylenen iki hedef başarıyla vuruldu.
KARAKUŞ: Anlaşıldı ellerinize sağlık

Macit, ifadesinde ayrıca darbe girişimi gecesi aralarında Adil Öksüz’ün de bulunduğu sivillerin, Akın Öztürk’ün damadı Yarbay Hakan Karakuş’un bilgisi dahilinde Akıncı Üssü’ne geldiğini düşündüğünü söyledi. Macit, özetle şöyle dedi:

BİLGİSİ DAHİLİNDEYDİ
“15 Temmuz günü Karakuş Yarbay, 141’de yaptığı brifingte ‘benim tanıdığım bazı kişiler de üste olacak. Bugün 143. Filo’yu kullanmayın, o tarafa geçmeyin’ dediği için gelen sivil şahısların Karakuş’un bilgisi dahilinde geldiklerini düşünüyorum. Hakan Karakuş ve Albay Ahmet Özçetin’in görevde çizdikleri profile baktığımızda Hizmet hareketinden olduklarını hiç düşünmemiştim. Ancak olay günü Hizmet hareketinden olduklarını düşündüm. Hakan Evrim’in ise çizdiğini profil Hizmet hareketi mensubiyetini düşündürüyordu.”

Macit, ‘Yurtta Sulh’ şeklinde bir parola duymadığını da belirterek, “Olay günü stajyer teğmenler arasındaki konuşmalarda, ‘MAK’cılar durdurursa Yurtta Sulh deyin’ demeleri nedeniyle bunun bir parola olduğunu anladım” dedi. Macit, savcılığın darbe girişiminden kimlerin haberdar olduğu şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi: “HasanHüsnü Balıkcı, Mustafa Mete Kaygusuz, Albay Ahmet Özçetin, Fatih Mehmet Çavur, Hakan Karakuş, Mustafa Azimetli’nin bilgilerinin olduğunu düşünüyorum.”

Macit, darbe girişiminden bir gün önce Binbaşı Fatih Mehmet Çavur’un evinde toplandıklarını söyledi. Macit, “Çavur binbaşı, ‘siz bugüne kadar bunlar için yetiştirildiniz, verdiğimiz emeğin karşılığını ödeyeceksiniz. Benim de çocuğum var, sizlerin de çocuğu var; onları feda edin hareket için’ dedi” bilgisini verdi. 

Hürriyet