CAN DÜNDAR'A SİLAHLI SALDIRI

CAN DÜNDAR'A SİLAHLI SALDIRI

Gazeteci Can Dündar'a adliye önünde kurşun sıkan saldırgan gözaltına alındı. Dündar yara almazken, kurşun NTV muhabiri Yağız Şenkal'in bacağını sıyırdı.

Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı "MİT TIR'ları haberi" davasında mahkeme heyeti karar için ara vermişti.

Can Dündar bu sırada dışarıya çıkarak adliye önündeki gazetecilerle buluştu. "Vatan haini" diye bağıran saldırgan Can Dündar'a ateş açtı. Dündar yara almazken, kurşun NTV muhabiri Yağız Şenkal'ın bacağını sıyırdı. Silahlı saldırgan gözaltına alındı. Saldırganın üzerinden çıkan kimlik, 1976 İstanbul doğumlu Murat Ş.'ye ait.

i_3271.jpg

CAN DÜNDAR'IN İLK SÖZLERİ

Saldırı girişiminin ardından adliyeye dönen Can Dündar "Gayet iyiyim. Türkiye burası. Saldırganın kim olduğunu bilmiyoruz. Sadece kimlerin bizi hedef haline getirdiğini biliyoruz" dedi.

adliye-onunde-can-dundar-a-suikast-girisimi--2147273.jpeg

CAN DÜNDAR SALDIRI ANINI ANLATTI

Can Dündar, "Mahkeme karar için ara verdi. Bizde dışarıda bekleyelim diye düşündük. Eşimle birlikte yürüyorduk. Tam o sırada sen vatan hainisin diyerek ateş etti. Denk gelmedik. Saldırganın kimlerin azmettridiğini biliyorum.Bizlerinde aldığı güvenlik oluyor.Biliyorsunuz tam bir önlem mümkün olmuyor. Mahkemenin vereceği kararı bekliyoruz. Bunun gazetecilik faaliyeti olduğunu söyledik, beraat kararını bekliyoruz." dedi.

NTV MUHABİRİ YARALANDI

Saldırıda bacağından yaralanan NTV Muhabiri Yağız Şenkal olay anını anlattı:

''Can Dündar'la beraber yürüyordum ben. Bir kişi geldi yere doğru ateş etti bacaklarına doğru. İki üç el ateş etti seken kurşunlardan biri benim bacağıma geldi. Herhangi bir sıkıntı yok Can Dündar'ın durumu iyi. Kurşun benim bacağımı sıyırdı. Gayet iyiyim bir sıkıntı yok. Silahlı saldırgan gözaltında. Duruşmaya ara verildi. Karar çıkması bekleniyordu. Dışarıya çıkmıştı o sırada görüşlerini almak istiyordum.''

adliye-onunde-can-dundar-a-suikast-girisimi--2147261.jpeg

ERDEM GÜL: VATAN HAİNİ DİYE BAĞIRDI

Erdem Gül ,"Mahkeme bu karar için yeni kararı açıklayacağız dedi. Adliyeden karşı tarafa geçerken kameraların olduğu bölümde gazetecilere bir şey derken Can saldırganı görüyor, sanırım vatan hainisin, seni yaşatmayacağım diye bağırdı. X-ray cihazlarından geçtiği bölgede.Bu bir güvenlik açığıdır" dedi.

CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL SAVUNMASINI YAPTI

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Erdem Gül saldırıdan hemen önce haklarında açılan davada savcının mütalaasına karşın savunma yaptı. Avukatların mütalaaya karşın beyanları ile devam eden duruşmada, mütalaaya karşın beyanların bitmesi halinde mahkemenin kararını açıklaması bekleniyor.