ÇANAKKALE BASININDA BUGÜN

ÇANAKKALE BASININDA BUGÜN

Çanakkale'de yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Çanakkale'de yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

İŞTE ÇANAKKALE: "Yanlış trol avcılığına büyük tepki"

Küçük balıkçılar, trol avcılığına karşı yapacakları eylemi dün gerçekleştirdiler. Vali Güngör Azim Tuna, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Greenpeace üyelerinin de katılarak desteklediği eylemde tekneleriyle boğaza açılan kıyı balıkçıları, uluslararası sularda avlanmak üzere boğazdan geçen trol teknelerine açtıkları pankartlarla mesaj verdi.

KALE'NİN SESİ: "Gökçeada uçak seferleri başladı"

Gökçeada-İstanbul arasında haftanın iki günü gerçekleştirilecek olan uçak seferleri başladı. İlk uçuş İstanbul'dan Gökçeada'ya gerçekleşti. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ilk sefer onuruna Gökçeada'ya uçtu.

OBJEKTİF: "Hiç eli boş gelmedim"

Dün gerçekleştirilen ilk tarifeli uçak seferiyle Gökçeada'ya gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, çarpıcı açıklamalar yaptı. 8 yıl önce Çanakkale'nin, havadan, denizden ve karadan 'ulaşılamayan' bir il olduğunu söyleyen Bakan Yıldırım, "Çok eski değil, 8 yıl öncesinden bahsediyorum. Ama bugün Allah'a şükür Çanakkale'de yok yok. Kara yoluyla, hava yoluyla, deniz yoluyla Çanakkale, Türkiye'nin diğer vilayetlerine, dünyaya ulaşan, erişen bir ilimiz oldu" dedi.