• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 60.663
  • Dolar
  • 1,7695
  • Euro
  • 2,3275
  • Altın
  • 652,25
  • Ankara : 0 °C
  • İstanbul : 2 °C
  • İzmir : 5 °C
  • Adana : 8 °C
  • Antalya : 7 °C
  • Diyarbakır : 0 °C
Çerkezler ve Lazlar da anadil için karar aldı
Bu okulda verem kol geziyor !
Diyarbakır'ı karıştıran neden !
Dünya bu işkenceyi konuşuyor
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Çanakkale’de çifte rezalet

Çanakkale’de çifte rezalet
Çanakkale'den Bursa ve Lapseki karayolları arasında derin çukurlar kazalara davetiye çıkartıyor.
12 Şubat 2010 / 12:44

Çanakkale- Bursa karayolunun 35 kilometrelik duble hale getirilen Çanakkale- Lapseki bölümünde kar ve yağmur yağışları sonrasında oluşan yüzlerce çukur kazalara davetiye çıkarır hale geldi. Özellikle Umurbey- Lapseki arasında oluşan derin çukurlar nedeniyle zor anlar yaşayan sürücüler bu duruma “Duble yolda duble rezalet” dedi.

Çukurlara en büyük tepkiyi de Lapseki- Çanakkale hattında çalışan minibüslerin sürücüleri gösterdi. İş bırakma eylemi yapmak isteyen minibüs sürücüleri Lapseki Kaymakamı Fahri Meral’le görüştü. Minibüs sürücüleri Kaymakam Meral’den çukurların kapatılacağı yolunda söz alınca eylemden vazgeçti.

Çanakkale’den Lapseki'ye otomobiliyle giden Mehmet Barış, yolun çok kötü durumda olduğunu kaydetti. Barış, “Çanakkale’ye giderken farım kırıldı. Sanayide değiştirdim, geri dönüyorum. Bu duble yol yeni yapıldı. Ancak hemen bozuldu. Bozulan yerlere uyarı levhaları da konmamış. Her an kaza olabilir. Zaten biraz önce yanımdan geçen bir otomobil çukurlardan kaçmak isterken bana çarpacak diye çok korktum. Yetkililer, bu yolu yapan müteahhidi cezalandırmalı. Hatta bu yolun müteahhidini alıp kendi arabasıyla burada onu gezdirmek lazım” diye konuştu.

ÖZEL İDARE İMKANLARIYLA YAPILMIŞTI
Çanakkale- Lapseki Karayolu'nun Çanakkale- Umurbey arasındaki bölümü 2008 yılı başında tamamlandı. Ancak Çanakkale’de duble yol çalışmalarının çok yavaş ilerlemesi sürekli eleştiri konusu olunca geriye kalan 14 kilometrelik Umurbey- Lapseki bölümü için Çanakkale Valiliği harekete geçti.

Dönemin Valisi Orhan Kırlı, İl Özel İdaresi imkanlarının yanı sıra karayolları, DSİ, Orman Bölge Müdürlüğü gibi birçok kurumun iş makinelerini kullanarak 14 kilometrelik yolu duble yapmak için çalışmalara törenle start verdi. Mart 2008 tarihinde başlayan çalışmaların ardından duble yol geçtiğimiz yıl sonlarında tamamlandı. Ancak köprü ve sanat yapıları devam ettiği için Umurbey- Lapseki bölümünde duble yolda trafik tek şeritten verildi.

 

177
 
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim