Çanakkaledeki Asker Kıyafetiyle Aday Adaylığını Açıkladı

Çanakkaledeki Asker Kıyafetiyle Aday Adaylığını Açıkladı

ANTALYA'da Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) eski şube başkanı Ayhan Dolanay, CHP'den milletvekili aday adayı olduğunu Çanakkale zaferinde Türk askeriyle simgeleşen yırtık üniforma ile bot yerine kat kat yün çoraplar giyerek açıkladı.Kaleiçi'nde...

ANTALYA'da Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) eski şube başkanı Ayhan Dolanay, CHP'den milletvekili aday adayı olduğunu Çanakkale zaferinde Türk askeriyle simgeleşen yırtık üniforma ile bot yerine kat kat yün çoraplar giyerek açıkladı.

Kaleiçi'nde bir kafede düzenlenen basın toplantısına Ayhan Dolanay eşi Ayşegül, oğlu Mustafa Kemal ve ağabeyi Ahmet Dolanay'la birlikte katıldı. Dolanay, bu kıyafeti giymesinin birçok nedeni olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti kurulurken Anadolu insanı Türkü Kürdü, lazı, Çerkezi, Arabı, sünnisi ve alevisiyle emperyalizme karşı büyük bir mücadele vermiş, kahramanlık destanı yazmıştır. Bugün geldiğimiz noktada o günler unutulmakta, unutturulmaya çalışılmaktadır" diye konuştu.

Atatürk başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti, cumhuriyetin tüm kazanımları, CHP, CHP'nin genel başkanları ve partinin emektarlarının saldırı altında olduğunu dile getiren Dolanay, "Bir milletvekili çıkıp 90 yıllık cumhuriyete reklam arası verdirdikten sonra İsmet İnönü'ye küfür etmekten çekinmemektedir" dedi.

'TOPLUMSAL GERİLİM HAD SAFHAYA ULAŞTI'

Türkiye'nin işsizliğin artmakta olduğu, toplumsal gerilimlerin had safhaya ulaştığı bir dönemi yaşadığını savunan Dolanay, bu gerilimler arasında Antalya'da da iktidarın kentin en değerli ormanlarını golf sahalarına dönüştürdüğünü, taş ocaklarına kurban ettiğini savundu. Dolanay şöyle konuştu:

"Derelerimiz, nehirlerimiz, doğamız HES'lerle mahvedilmiştir. Milli parklarımız, bakir koylarımız, kıyılarımız halen tehdit altındadır. İşte bu olumsuzluklara dur demek için 30 yılı aşkın süredir üyesi olmaktan gurur ve onur duyduğum CHP'den milletvekili aday adaylığımı ilan ediyorum."

Ayhan Dolanay, basın açıklamasının ardından üzerinde üniformayla Kaleiçi'nde esnafı gezdi, kendisini tanıttı.

FOTOĞRAFLI