Canan Karatay'a kötü haber

Canan Karatay'a kötü haber

Ünlü Prof. Dr. Canan Karatay'ın 15 günlük men cezası onaylandı.

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği tıbben geçerli bir yöntem olarak uygulanan gebelikte şeker yükleme testinin zehirlediğini söyleyerek hastaları kaosa sürüklediği ve hekimleri küçük düşürdüğü gerekçesiyle İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay’ı İTO’ya şikâyet etmişti.

Hürriyet'ten Mesude Erşan'ın haberine göre; şikâyet üzerine İstanbul Tabip Odası (İTO) Onur Kurulu 6 Ekim 2015’te Karatay’a, 15 gün meslekten men, 647.50 lira para cezası vermiş ve prosedür gereği söz konusu kararı Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu’na göndermişti.

‘GEBELİKTE ŞEKER YÜKLEMESİ AÇIKLAMASI DAYANIKSIZ’

Kurul kararında Prof. Dr. Karatay’ın verdiği bilgilerin bilimsel olmadığı, halk sağlığına zarar verdiği, araştırma verilerini değerlendirirken bilimsel gerçekleri yansıtmadığını yazdı. Ayrıca Karatay’ın yazılı ve görsel basında, doğruluğu bilimsel yöntemlerle ortaya konmuş bir testin (gebelikte şeker yükleme testi) herhangi bir dayanağı bulunmaksızın yanlış ve tehlikeli olduğunu söyleyerek insanların doğru sağlık hizmeti almasını engellediği, bu testi uygulayan meslektaşlarını zor durumda bıraktığı, kendi reklamını yaptığı da ifade edildi.

Hürriyet