Çankırı Belediyesi Gençlik Çalışmalarında Türkiye İkincisi Oldu

Çankırı Belediyesi Gençlik Çalışmalarında Türkiye İkincisi Oldu

Çankırı Belediyesi, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığının Büyükşehir, il, Büyükşehir ilçe ve ilçe belediyeleri arasında düzenlediği "Gençlik...

Çankırı Belediyesi, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığının Büyükşehir, il, Büyükşehir ilçe ve ilçe belediyeleri arasında düzenlediği "Gençlik ve Belediye" konulu yarışmada Türkiye İkincisi seçildi.

Yarışma için Çankırı Belediyesi tarafından hazırlanan "Benim Adım Gençlik" isimli dosya; 2004 yılından bu yana gençlerle ilgili yapılan çalışmalarda öne çıkan projeleri içeriyor. Projelendirilerek hazırlanan gençlik çalışmalarında Üniversiteli Kız Öğrenciler Koordinasyon Merkezi, Türkiye Üniversitesi Projesi, Gençlik Meclisi çalışmaları yer alıyor. Gençlerin bedensel ve ruhsal gelişmelerine katkı veren, yaşadıkları kente uyumlarını sağlayan ve geliştiren, kentin yönetimine doğrudan katılımını sağlayan, kentlilik ve hemşerilik bilinci aşılayan, tarihi ve kültürel mirasın geliştirilmesi çalışmalarına katkı sağlayan, gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunmasını amaçlayan kısacası; gençlere kendilerini ifade etmeleri için fırsat veren çalışmaların yer aldığı proje dosyası, ilgili Bakanlıklara ve AB Projelerine taban oluşturacak yenilikçi ve özgün fikirleri ile de dikkat çekiyor.

BAŞKAN DİNÇ ÖDÜLÜ BAŞBAKAN'DAN ALDI

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu önderliğinde gerçekleştirilen AK Parti 5. Yerel Yönetimler Sempozyumunun ardından, Seçici Kurul tarafından ödüle layık bulunan projelerin sahibi belediyeler sırayla anons edildi. Gençlik çalışmaları ile fark oluşturarak kategorisinde Türkiye ikincisi olan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, ödülünü büyük tezahüratlar eşliğinde Başbakan Davutoğlu'nun elinden aldı.