Çankırı’da En Güzel Kuran-ı Kerim Okuma Yarışması

Çankırı’da En Güzel Kuran-ı Kerim Okuma Yarışması

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından her yıl yapılan İmam Hatip Liseleri arası Genç Sada Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma, Kuran’ın Genç Muhafızları Hafızlık ve Genç Bilaller Ezan’ı...

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından her yıl yapılan İmam Hatip Liseleri arası Genç Sada Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma, Kuran’ın Genç Muhafızları Hafızlık ve Genç Bilaller Ezan’ı Güzel Okuma yarışmaları Çankırı İl Finali 100. Yıl Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, “Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce her yıl yapılan bu yarışmaların öğrencilerimizi yarıştırmaktan ziyade onları teşvik etmek, bir araya getirmek ve geleceğe en iyi şekilde hazırlanmalarını sağlamaktır” dedi.

Yapılan yarışmalar sonucunda hafızlık dalında yarışan Çankırı Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Somalili Shuaıb Ahmad Issa izleyenlerin ilgi odağı oldu. Kendisine sorulan soruları çok rahat cevaplayan Issa birinci olurken ikinciliği Orta Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sefa Akbulut, üçüncülüğü ise Ilgaz Anadolu İmam Hatip Lisesinden Hasan Balcı elde etti.

Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında yine Çankırı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Alperen Metin birinci olurken, ikinciliği Ilgaz Anadolu İmam Hatip Lisesinden Resul Karagöz, üçüncülüğü ise Kurşunlu İmam Hatip Lisesinden Emrecan Coşkun elde etti.

Ezan’ı Güzel Okuma Yarışmasında birinciliği Ilgaz Anadolu İmam Hatip Lisesinden Yasin Bulamaçcı elde ederken, ikinciliği Çankırı Anadolu İmam Hatip Lisesinden Mehmet Gündoğmuş, üçüncülüğü ise Kurşunlu İmam Hatip Lisesinden Emin Salih Köklü elde etti.

Yarışma sonunda yarışmaya katılan tüm öğrenciler ödüllendirildi.