Çankırı’da Öğrencilerin Yurt Çilesi

Çankırı’da Öğrencilerin Yurt Çilesi

2015-2016 yılı Çankırı Karatekin Üniversitesi öğrencileri için sorunlarla başladı.

2015-2016 yılı Çankırı Karatekin Üniversitesi öğrencileri için sorunlarla başladı. Çankırı'da öğrenciler için yetersiz sayıda olan yurt, apart ve oteller geçtiğimiz günlerde dolarken, ev kiraları da neredeyse 2 katına çıktı. Konut sıkıntı yaşayan öğrenciler ve öğrenci velileri isyan bayraklarını açtı.

Uluyazı Kampüsü'nde Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) önünde toplanan kalabalık mağdur olduklarını ve mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Grup adına konuşan Karatekin Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Adnan Taha Tuğrul, öğrencilerin bir an önce barınma sorunlarının giderilmesi gerektiğini belirterek yetkililerden yardım istedi.

Öte yandan kentte yaşanan otopark sıkıntısı, şehir içi trafiğini durma noktasına getirirken, birçok noktada maddi hasarlı kazalar meydana geldi.

Öğrencilerin yaşadığı sıkıntıya ilişkin bir açıklamada MHP cephesinden geldi. MHP Çankırı İl Başkanı Çetin Kapdan, MHP olarak bu anlamda üzerine düşen ne varsa yapacaklarını belirterek şunları kaydetti:

"Üzülerek belirtmek istiyoruz ki, üniversitemizi büyütmek ve kapasitesini artırmak konusunda çalışan rektör ve idari personelin hızına yetişmekte zorlanan kurumlar nedeniyle mağduriyet yaşayan öğrencilerimiz için Milliyetçi Hareket Partisi olarak her türlü imkanı kullanmamıza rağmen, sıkıntının önü açılamamaktadır. Üniversite heyecanını telaş ve panik yüzünden yaşayamaz hale gelen veliler ve öğrencileri sakinleştirmek öncelikle KYK ve yerel yönetimlere düşmektedir. Bu paniğin sakinleştirilmesinde aktif rol üstlenmek, Çankırı'mızın misafirperverliğinin de bir göstergesi olacaktır. Bu anlamda Milliyetçi Hareket Partisi olarak üzerimize düşen her görevi yapmaya hazır olduğumuzu belirtiyor, tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz."

KYK'nın öğrenciler için yaptırdığı yeni öğrenci yurdunu henüz kullanıma hazır hale getiremediği bildirildi.

Kaynak: İHA