Çapa Hastanesi'nde yangın !

Çapa Hastanesi'nde yangın !

Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yangın çıkması sonucu hastalar tahliye edildi.

İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Genel Cerrahi bölümünde 15.30 sıralarında yangın çıktı. Büyük paniğe neden olan alevler, hastaların tahliye edimesiyle 45 dakikada söndürülebildi.

İstanbul Üniversitesi'ndeki 9 katlı binanın 2'nci katından alevler yükselmeye başladıb Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Servisi'nin bulunduğu kısımda tıbbı atıkların atıldığı odada çıkan yangın nedeniyle bütün katı duman sardı.

İÜ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ'NDE YANGIN - FOTO GALERİ

Görevliler, hemşireler, doktorlar, hasta yakınları tedavi gören çocukları yangın merdiveninden aşağı indirdi. Bu sırada duman 5'inci kata kadar ulaştı. Çocuklar yakındaki Çocuk Acil birimine götürülürken itfaiyeden yardım istendi. Fatih İtfaiye Grubu'ndan gelen ekipler yangına müdahale ederek söndürdü.
 

Hastanede yangın nedeniyle panik yaşandı. Polis yangınla ilgili soruşturma başlattı. Bazı vatandaşlar, dumanı farkedince panik yaşadıklarını belirterek, "Bir anda her yeri duman sardı. Çocuklarımızı hemen dışarı çıkardık. Yangının neden çıktığını bilmiyoruz. Hala o binada elektrikler kesik" dedi.

Alevlere müdahale ederek yangını söndüren itfaiye ekipleri duman tahliyesi yaptı. Çalışmalar yaklaşık 45 dakika sürdü. Duman tahliyesinin ardından itfaiye ekipleri hastaneden ayrıldı. Polis ve özel güvenlik görevlileri daha sonra hasta ve yakınlarını binaya almaya başladı.
 

Çapa Tıp Fakültesi'nde yangın | Haber3 Video | Sitene Ekle