Çapkınlık fotoğrafına tazminat

Çapkınlık fotoğrafına tazminat

Facebook'ta eşinin sevgilisiyle fotoğraflarını yakalayan kadın açtığı tazminat davasını kazandı.

Facebook'a sevgilisiyle fotoğraflarını koyan kocasından boşanan kadın, açtığı tazminat davasını da kazandı. Turgay A. eşine 40 bin lira tazminat ödeyecek.

İzmir Urla ilçesinde bir firmada çalışan 35 yaşındaki Özlem A. 5 yıl önce yedek parça ticareti yapan aynı yaştaki Turgay A. ile evlendi. Ancak iddiaya göre çocuklarının doğmasından sonra eşinden uzaklaşan Turgay A. sürekli Alkol almaya başladı ve Özlem A. eşiyle eski nişanlısı Özlem T. arasında bir ilişki olduğu yönünde dedikodular duydu. 
 
Şüpheleri artınca eşinin eski nişanlısına mesaj gönderip aralarında bir ilişki olup olmadığını soran Özlem A. "En sonunda yakalanmış mı? Ben ona o kadar mesaj çekme diyorum ama çekiyor. Yapabileceğim bir şey yok. Turgay'ı kaç senedir beni sevmesinden vazgeçiremedim. Böyle olmasını istemezdim" yanıtını aldı. Eşinin Facebook sayfasında eski nişanlısıyla fotoğraflarını koyduğunu da gören kadın Urla Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak boşanma davası açtı. Eşinin kendisini aldattığını, öne süren genç kadın, onurunun kırıldığını vurgulayarak 50 bin TL tazminat, nafaka ve çocuğunun velayetini istedi. Özlem A. itiraf mesajıyla birlikte Facebook'taki fotoğrafları ve eşiyle eski nişanlısının konuşmalarını da delil olarak sundu.
 
'ÇOCUKLUK ARKADAŞIM' DEDİ
 
İddialara yanıt veren davalı koca ise Özlem T. ile çocukluk arkadaşı olduklarını, aralarında bir ilişki bulunmadığını, ailesine karşı sorumluluğunu da ağır şartlar altında çalışarak yerine getirdiğini öne sürdü. Aldatma iddiasını kabul etmeyen koca, asıl eşinin evlilik sorumluluklarını yerine getirmediğini, başkalarının yanında kendisine sürekli hakarette bulunup iftira attığını iddia etti. Bu nedenle de eşinden 30 bin TL tazminat talebinde bulundu. Davayı sonuçlandıran mahkeme ise Turgay A'nın, eski nişanlısıyla aralarında ilişki olduğunu gösteren ve davada da delil olan Facebook fotoğraflarından dolayı kusurlu olduğuna ve evlilik birliğini temelinden sarstığına karar verdi. Çifti boşayıp, çocuğun velayetini de kusursuz gördüğü anneye veren hakim, Turgay A'nın kusurundan dolayı eşine, 20 bin TL'si manevi, 20 bin TL'si de maddi olmak üzere 40 bin TL tazminat, ayrıca ayda 450 TL nafaka ödemesine hükmetti.