Çatom’da Meme Kanseri Eğitimi

Çatom’da Meme Kanseri Eğitimi

İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ayşe Tapsız tarafından ÇATOM’daki kursiyerlere meme kanseri hakkında eğitim verildi.

- İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ayşe Tapsız tarafından ÇATOM’daki kursiyerlere meme kanseri hakkında eğitim verildi.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından her yıl Ekim ayı ‘‘Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı’’ olması sebebi ile farkındalığı arttırmak için birçok etkinlikler düzenleniyor.

İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ayşe Tapsız, ÇATOM’daki bayan kursiyerlere meme kanseri hakkında eğitim düzenledi. Tapsız, ‘‘Bayanlarda görülen kanser türleri içerisinde meme kanseri ilk sırada yer alıyor. Bu nedenle 40-69 yaş arası her bayanın 2 yılda bir taramalarını düzenli yaptırın. Kanserle mücadele etmede erken teşhis çok önemlidir. Tüm 40-69 yaş arası bayanlarımızı tarama yaptırmaları için KETEM’e davet ediyorum.”

Kursiyer bayanların sorularını da yanıtlayan İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ayşe Tapsız, bayanların meme konusunda bilinçendirilmesinin süreceğini sözlerine ekledi.

ÇATOM’DA MEME KANSERİ EĞİTİMİ

ÇATOM’DA MEME KANSERİ EĞİTİMİ

ÇATOM’DA MEME KANSERİ EĞİTİMİ