Çavuşoğlu kimliği teslim etti

Çavuşoğlu kimliği teslim etti

İngiltere'de olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, eski İngiltere milletvekiline Türk kimliğini verdi.

Temaslarda bulunmak üzere İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk vatandaşlığına geçen Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi milletvekili ve eski İngiliz milletvekili Robert Walter'a Türkiye Cumhuriyeti kimliğini teslim etti.

Londra'daki Büyükelçilik Rezidansı'nda düzenlenen törende, Çavuşoğlu Walter'a bizzat kendisinin imzaladığı Türkiye Cumhuriyeti kimliğini takdim etti.

Törene, Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ile Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar da katıldı.

Törende konuşan Bakan Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi milletvekili olarak siyasi gruplarına başkanlık yapan ve İngiliz milletvekili olan Robert Walter'a Türkiye Cumhuriyeti kimliğini vermekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, kendisinin TC vatandaşı olmak istediğini ve bunun  için süreci hızlandırdıklarını ve bugün kendisine kimliğini takdim ettiklerini söyledi.

"ARTIK ŞİMDİ VATANDAŞ JOHN'SUNUZ"

Walter'a kendisinin imzaladığı kimliği teslim eden Çavuşoğlu, ''Artık şimdi vatandaş John'sunuz'' dedi.

Robert Walter da Türkçe hazırladığı konuşmasında, çok mutlu olduğunu ve eşi Feride Hanım ile Türkiye'de çok güzel günler geçirmeyi dört gözle beklediğini belirtti.

Robert Walter ile Feride Alp, 2011'de dünyaevine girmiş ve İngiltere'de tarihi bir olaya imza atmışlardı. İngiltere Parlamentosu'nda ilk kez bir Müslüman Türk gelinle Hıristiyan damat evlenmiş, nikâhı ise siyahi bir rahip kılmıştı.

Bakan Çavuşoğlu, İngiltere'deki temasları çerçevesinde bugün ilk olarak Büyükelçilik Rezidansı'nda Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, Edinburgh Başkonsolosu Semih Lütfü Turgut ve Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.

Çavuşoğlu daha sonra Türk vatandaşları ile bir araya gelmek için düzenlenen toplantıya katılmak üzere Luton kentine hareket etti. Bakan Çavuşoğlu bugün Türkiye'ye hareket edecek.