• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 54.810
  • Dolar
  • 1,8425
  • Euro
  • 2,3065
  • Altın
  • 619,17
  • Ankara : 11 °C
  • İstanbul : 13 °C
  • İzmir : 12 °C
  • Adana : 13 °C
  • Antalya : 15 °C
  • Diyarbakır : 11 °C
KAYSERİ'DE EMNİYET'E BOMBALI SALDIRI
Açlık sınırı asgari ücrete fark attı
Polis 2. aracın peşinde !
Terörist kamerasından PKK kampı
Rize HaberleriDiğer İller
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

ÇAYKUR 8 yılda 796 ton yeşil çay üretti

Rize’de 2004 yılında Taşlıdere Çay Fabrikası'nda üretimine başlanan yeşil çaydan 8 yılda 796 ton üretildi.
23.01.2012 15:02

Rize’de 2004 yılında Taşlıdere Çay Fabrikası'nda üretimine başlanan yeşil çaydan 8 yılda 796 ton üretildi.

    ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, yaptığı açıklamada, Rize Üniversitesi’ne devredilen Taşlıdere Çay Fabrikası'nın yeşil çay üretimi yapılan tek fabrika olduğunu söyledi. Çay tiryakilerinin her geçen gün yeşil çaya olan ilgisinin arttığına dikkat çeken Sütlüoğlu, “2000’li yıllar öncesi yeşil çay üretimi ile ilgili denemeler yapılmış fakat pazar sorunu ve üretimde istenilen sonuçlar alınamadığından çalışmalar askıya alınmıştı. 2004’te kesin üretimine geçtiğimiz yeşil çaydan 2011 yılında 13 tonu tamamen organik olmak üzere toplamda 144 ton üretim gerçekleştirdik. Kurum olarak tüketicilerimizin yeşil çay ihtiyacını karşılayabilmek adına yeşil çay üretimi gerçekleştirilecek yeni fabrikalar kurmayı planlıyoruz. Yeşil çaya talebin oldukça fazla olması nedeniyle bu konuya ağırlık vereceğiz.” dedi.

    2004 yılında üretimine başlanan ve aradan geçen 8 yılda 796 ton üretim yapılan ÇAYKUR yeşil çay üretiminin yıllara göre dağılımı ise şöyle: “2004 yılında 142 ton, 2005’te 200 ton, 2006’da 119 ton, 2007’de 12 ton, 2008’de 19 ton, 2009’da 19 ton 2010’da 141 ton, 2011’de 144 ton."



YEŞİL ÇAY ANTİOKSİDAN DEPOSU

    Açıklamada yeşil çayın faydaları ise şöyle ifade edildi: "Antioksidan özelliğinden dolayı hücre yenileyicidir. Yaşlanmayı geciktirir. Performansı etkiler, yorgunluk, stres ve uyku halini ortadan kaldırır, grip önleyicidir. Diş çürümesini engeller. Kanser hücrelerinin gelişmesini önler. Mide ve bağırsak problemlerini hafifletir. Romatizmal hastalıkların tedavisinde fayda sağlar. Kolesterol ve yağ değerlerini iyileştirerek, tansiyon ve kan şekerini ayarlar. Yeşil çayla yapılan kompres ve maskeler cilde canlılık kazandırır. Günde 5 fincan yeşil çay içildiğinde vücudu zırh gibi korur." CİHAN

62
    * Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere ilk yorum yapan siz olun.
MANŞETLER
Köprüyü uzmanlar incelendi !Dünyanın en şaşırtıcı 7 deniz canlısıKaza sonucu keşfedilen icatlarYanlış uygulama sizi sakat bırakabilir !Saç dökülmesine karşı kesin çözümTTNET, YALIN NETLİMİTSİZ PAKETO balkonlarda çocuklar vardı...İran'dan şok İNCİL açıklamasıEgemen Bağış: Oğlum bak git !Yiğit Bulut'un yeni işi belli oldu
FIRSATLAR
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim