Cbü'de 2015- 16 Akademik Yılı Açılış Töreni

Cbü'de 2015- 16 Akademik Yılı Açılış Töreni
Güncelleme:

MANİSA Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) 2015-16 Akademik yılı resmi açılış töreni yapıldı.

MANİSA Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) 2015-16 Akademik yılı resmi açılış töreni yapıldı.

CBÜ Uncubozköy Kampusu Süleyman Demirel Konferans Salonu'ndaki açılış törenine; Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Ankara'daki terör saldırında ölenler için saygı duruşunda bulunuldu. Saldırı lanetlenirken; İstiklal Marşı'nın da okunmasının ardından CBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi açılış konuşmasını yaptı. Türkiye ve çevre ülkelerin zor günlerden geçtiğini hatırlatan Rektör Prof.Dr. Çelebi, "Terör, can yakmaya devam ederken Türkiye'nin bütünlüğünü hatta bölgeyi hedef almaktadır. Terör bazı devletlerin egemenlik alanlarını genişletme ve sınırları yeniden belirlemenin aracı haline gelmiştir. Duygusallıkla yapacağımız yanlışlar, başkalarının işini kolaylaştırabilir. Herkes attığı adımdan, söylediği söze, söylediği sözden paylaştığı resme kadar dikkat etmelidir. Sorumlu davranmalıdır" dedi.

Manisa'da kurulması planlanan Diş Hekimliği Fakültesi'yle ilgili proje hazırlıklarına başladıklarını ifade eden Rektör Prof.Dr. Çelebi, fakültenin Uncubozköy Kampusu'ne kurulacağını belirtti. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni Muradiye Kampusu'ne taşıyacaklarını söyleyen Çelebi, Sağlık Meslek Yüksekokulu'nun da Uncubozköy'e kanalize edileceğini kaydetti. Üniversitede 4 bin lisans üstü, 23 bin lisans ve 21 bin ön lisans olmak üzere 48 bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Prof.Dr. Kemal Çelebi, 1592 öğretim elemanı ve 1302 idari personel ile hizmete devam edeceklerini vurguladı.

HASTANE ALTYAPISINDA SONA GELİNDİ

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nin altyapı sorununa da değinen Rektör Prof.Dr. Çelebi, "Üniversitenin şehirle bütünleşmesine en büyük katkı sağlayan bölümlerden biri de kuşkusuz Hafsa Sultan Hastanesi. Manisalıların tedavi için başka şehirlere gitmesini istemediğimiz için yeni projelerle ilerliyoruz. Radyasyon Onkolojisi Kliniği, kısa bir süre önce hizmet vermeye başladı. Hastanenin Kardiyoloji ve Poliklinikler Binası'nın atık su ve yağmur suyu altyapısı bitirilmek üzeredir. Bu sayede hastanemizin gelecek 30 yıllık altyapı problemi çözüme kavuşacak" dedi.

VALİ DIŞ GÜÇLERE VURGU YAPTI

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da ülke genelinde yaşanan terör olaylarına değindi. Türkiye'nin dünyada durdurulamaz bir güç haline geldiğini, bunun dış güçleri rahatsız ettiğini söyleyen Vali Bektaş, "Sıkıntılarımız var ama umutlarımız da var. Daha doğrusu umutlarımız olduğu için sıkıntılarımız var. Bizim umutlarımız, bir kısım çevreleri rahatsız ediyor olacak ki; bize sıkıntı vermeye devam ediyorlar. Canımızı yakıyorlar. Ancak bizim umutlarımız, bizim varlığımız, bizim milletimizin moral potansiyeli bu sıkıntıları hep aştı" diye konuştu.

"MANİSA GERÇEK BİR GİRİŞİMCİ CENNETİ"

Manisa olarak ülkeye nasıl bir katkı sağlanabileceği üzerine kafa yorulması gerektiğini kaydeden Vali Bektaş, şöyle konuştu:

"Manisa deyince tarım, sanayi ve turizm kavramlarının taşıdığı potansiyele dikkat çekmeliyiz. Tarım konusunda ciddi bir imkanımız var. 6 milyon dekarlık bir arazide tarım yapıyoruz. Türkiye'nin en önemli ovalarından birinde çok çeşitli ve gelişmiş tarım yapma imkanımız var. Tarımsal işletmeler gelişiyor. Büyük çağdaş işletmeler var. Manisa gerçek bir girişimci cenneti. Manisa Ovası'nda organik tarım kurallarını uygulayalım, ürettiğimiz tarım ürünlerini pazara ulaştıralım dedik. Bu konuda da güzel gelişmeler oluyor. Tarım alanında ayrıca Alaşehir-Salihli'de bir jeotermal ortaya çıktı. Enerjinin dışında kalan sıcaklığı değerlendirmek amacıyla jeotermal ısıtmalı bir sera bölgesi oluşturmanın gayreti içerisindeyiz."

İlk ve ortaöğretimde de yeni eğitim yılına başlandığını hatırlatan Vali Bektaş, bu yıl liselere giriş sınavlarında kontenjan belirlerken, düz liselerinin dönüştürülmesi aşamasında Anadolu liselerinin çoğaldığını anlatırken şöyle devam etti:

"Bunu engellemek için Anadolu liseleri kontenjanlarını azalttık, meslek liselerinin kontenjanlarını arttırdık. Her 100 öğrencinin 70'i meslek, 30'u Anadolu lisesine kaydoldu. Türkiye bunu hayal ediyor. Manisa olarak bunu yakaladık. Üniversite şansı olmayan bir öğrencinin Anadolu lisesinden mezun olmaması gerekiyor. Öte yandan; bir İngilizce eğitim programı oluşturduk. 4'üncü sınıftan 12'inci sınıfa kadar tüm öğrencilerimiz kendilerini ölçebilen bir İngilizce eğitim sisteminin parçası oluyorlar. Geçen yıl Türkiye birincisi olduk, bu sene de öyle olacağız. Ve öğrencilerimiz pratik İngilizce öğrenecek."

Konuşmaların ardından 2015 bilim ödülleri de sahiplerine verildi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Doğan Haber Ajansı