Çebioğlu’nun Dev Projesi Start Alıyor

Çebioğlu’nun Dev Projesi Start Alıyor

Çebioğlu Grup Karabük’ün dev kentsel dönüşümü için düğmeye bastı. İşadamı Adnan Çebi tarafından Adatepe’ye yapılacak olan mega proje kapsamında gecekondular yıkılmaya başladı.

- Çebioğlu Grup Karabük’ün dev kentsel dönüşümü için düğmeye bastı. İşadamı Adnan Çebi tarafından Adatepe’ye yapılacak olan mega proje kapsamında gecekondular yıkılmaya başladı.

İlk etapta riks analizleri yapılan ve yıkım kararı verilen 120 evin yıkımının yapıldığı alanda çalışmaları yerinde inceleyen Adnan Çebi, “Türkiye’de fikir tepeden sonra ikinci büyük kentsel dönüşümün yapılması plananan Adatpe mahallesinde dev bir kentsel dönüşüme başlıyoruz. İki senedir üzerinde çalıştığımız proje için Karabük Belediye ve yüklenici firma olarak hayata geçireceğiz. Yapılan risk analizleri sonuçlanan 120 tane evin yıkımı başladı. Karabük için milad olacak. Belediye Meclisine sunduğumuz projemiz 2 bin konuttan oluşacak. Belediye meclisinde onay çıkarsa bir ay içinde yapım işine başlayacağız. Karabük için burası mega proje olarak. İlk etapta 120 ev yıkılacak. Diğer evlerle anlaşma yaparsak onları da yıkmayı planlıyoruz. Adatepe mahallesi Karabük’ün en eski gecekondu mahallesi diyebiliriz. Şehrin en yakın yerinde olmasına rağmen yapılaşma çok bozuk ve herkes riskli evlerde oturuyor. Evlerin çoğunda arsa yazıyor. Mimari projeye uyulmadan yapılan projeler var. Çebioğlu grup olarak bun u görerek çalışma başlattık.Buradaki projemizde güvenlikli binalar, otoparklı, sağlık ocağı, özel okul, 4-5 katlı camii, geniş yolları, daire sayının iki katı kadar kapalı otoparklar, açık ve kapalı olarak havuzlar, Türk hamamları, aquaparak yer alacak. Bizim bu projelerimizi şehir plancılarımızla birlikte belediyeye sunduk. Eylül ayı meclisinden onaylanırsa, Adatepe baştan aşağı değişecek. Büyüklü küçüklü 2 bin konut yapılacak ve 2 yıl içinde bitim aşamasına gelecek” dedi.

Yüzümüzün akıyla bitirip diğer mahallelerde düşünülen kentsel dönüşüme devam edeceklerini de anlatan Çebi, “ Karabük için elimziden geldiği şekilde yer almaya çalışacağız. Vatandaşlarımızın Karabük’lü firmaları tercih etmesinde çok fayda var. Dışarıdan gelen firmalar tapuları toplayıp başkalarına satıp gitmiş ve bir çok kişi mağdur ediliyor. Vatandaşların dikkattli olması var” dedi.

(YE-