Çeçen liderden Türkiye karşıtı sözler !

Çeçen liderden Türkiye karşıtı sözler !
Güncelleme:

Türkiye’nin Rus jetini düşürmesinin ardından Rusya’ya bağlı Çeçen Cumhuriyeti’nin lideri de "topa girdi".

Çeçenistan Başkanı Ramazan Kadirov, Rus Su-24 uçağını düşüren Türkiye'nin uzun süre pişman olacağını söyledi.

Rusya'nın Su-24 savaş uçağı, Türkiye hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle Türk F-16 uçakları tarafından düşürülmüştü. Yaşanan olayı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin "sırtımızdan bıçaklandık" şeklinde yorumlarken, bu ülkede üst düzey tepkiler gelmeye devam ediyor.

Bir tepki de Putin'e bağlılığıyla bilinen Çeçenistan Başkanı Kadirov'dan geldi. Kadirov, "Hiç şüphem yok ki Türkiye, Rus uçağını düşürdüğü için uzun süre pişman olacak. Her defasında dostluk ve iş birliğinden bahsedenler, böyle sinsice davranmaz." dedi.

1-20151125092039.jpg

‘Rusya’nın gerçek vatanperverlerini göreceksiniz’

Kadirov, Instagram hesabında, “Putin’in sadece ekonomik ve sosyal problemlerle değil, büyüyen uluslararası terörizm tehdidi karşısında güvenlik ve istikrar problemleriyle de ilgili çok işinin olduğunun tamamen farkındayım” diyerek Putin’le bir fotoğrafını paylaştı.

Bunun ardından Türkiye üzerinden Rusya’ya bir mesaj gönderen Kadirov, Çeçenya ve tüm Çeçen halkının en ufak bir sorun karşısında harekete hazır olduğunu ve emir beklediklerini duyurdu.

“Güçlü ve eğitimli binlerce gönüllümüz var” diyen Kadirov, “Her an emir bekliyoruz. Rusya’nın gerçek vatanperverlerinin neler yaptığını göreceksiniz” diye yazdı.

Kadirov, Türkiye’ye de, “Türkiye’nin uzun süre pişmanlık duyacağından eminim. Her fırsatta dostluk ve işbirliğinden bahsedenler böyle haince davranamaz” mesajını gönderdi.