Çekici Gülüşün Sırrı Dişlerde

Çekici Gülüşün Sırrı Dişlerde

Güzel ve çekici bir gülüşün yolunu anlatan İzmirli Diş Hekimi Uğur Bilkay; güzel bir gülüş için dişlerin, kişinin cinsiyeti, yaşı, yüz şekli,...

Güzel ve çekici bir gülüşün yolunu anlatan İzmirli Diş Hekimi Uğur Bilkay; güzel bir gülüş için dişlerin, kişinin cinsiyeti, yaşı, yüz şekli, dudak yapısıyla uyumlu olması gerektiğini söyledi.

Ağız bölgesinde karşılaşacak problemlerin sadece fizyolojik bozuklukla ilgili olmadığını belirten Diş Hekimi Uğur Bilkay, "Dişlerin şekil bozuklukları, renkleri, ağız içindeki dizilimi, diş eti ve dudak ile olan uyumlarındaki sorunlar kişi de psikolojik rahatsızlığa yol açabilir. Çağımızdaki hızlı teknolojik gelişmeler (bonding, laminate veneerler, zirkon altyapılar) sayesinde diş hekimleri bu tür problemleri ortadan kaldırmada iyi sonuçlar elde etmektedir" dedi. Gülüş dizaynının hekimliğe sanat kattığını anlatan Bilkay, şunları söyledi: "Yapılan restorasyonların yapay olduğu kesinlikle anlaşılmamalıdır. Doğal bir görünüm en iyi estetiği sağlar. Diş hekimi en iyi gülüşü sağlarken hastanın yaşam tarzını, cinsiyetini, estetik kaygılarını mutlak dikkate almalıdır ve yapacağı restorasyonlarda bu kriterlere kendi estetik anlayışını katarak en güzel sonuca ulaşılmalıdır."