''Garipoğlu yakalandı'' iddiası yalanladı

''Garipoğlu yakalandı'' iddiası yalanladı

İddialara göre, Cem Garipoğlu Ermenistan - Rusya sınırında yakalandığı iddia edildi. Vali Güler, "kesinlikle yalan" dedi!

HABER3.COM

İki günde bir "Cem Garipoğlu yakalandı" haberi çıkıyor.. Şimdiye kadar bunlara hiç itibar etmedik. Ancak bu kez iddialar güçlüydü. Ancak İstanbul Valisi, İstanbul Emniyet Müdürü ve İçişleri Bakanı haberleri yalanladı..

SALI'DAN BU YANA BEKLENİYORDU.. 

Haftabaşında İstanbul Emniyet Müdürü kesin konuşmuş ve "Bir hafta içinde yakalanacak" demişti. Salı günü ise iddia ilk kez bu kadar güçlenmiş ve "Cem Ermenistan'da yakalandı" haberi çıkmıştı.

Bu iddia bugün kesinleşti ama halen resmi bir açıklama yok! Gazeteler ve haber siteleri haberi "Cem Garipoğlu yakalandı" başlığıyla verdi.

Dün gece ve sabah erken saatlerden bu yana süregelen haberlere bir açıklama yapılmaması kafaları karıştırdı. İstanbul Emniyeti'nden Asayiş Şube Müdürlüğü yetkilileri iddiaların doğru olmadığını söyledi, ancak bu yeterli olmadı. Ve asıl açıklama Vali'den geldi..

İSTANBUL VALİ GÜLER YALANLADI

İstanbul Valisi Muammer Güler, "Cem Garipoğlu’nun Ermenistan’da yakalandığı iddiası kesinlikle doğru değildir." dedi.

ÇAPKIN DA YALANLADI

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, öldürülen Münevver Karabulut'un katil zanlısı olduğu iddiası ile aranan Cem Garipoğlu'nun yakalandığı yönündeki iddiaları yalanladı.

Çapkın, iddialara ilişkin "Öyle bir şey yoktur. Bunlar gerçek dışıdır" derken, Garipoğlu'nun bir hafta içinde yakalanacağı yönünde açıklamalarını soran basın mensuplarına, "Ben öyle bir şey söylemedim" diye yanıt verdi.

İÇİŞLERİ BAKANI’NDAN DA YALANLAMA

Ankara'dan İstanbul'a gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin Cem Garipoğlu'nun yakalandığı iddiası ve sel ile ilgili sorularını cevapladı.

Atalay, "Garipoğlu'nun Ermenistan'da yakalandığı bilgisi doğru değil. Zaten birkaç gün önce 'çember daralıyor' diye açıklama yapmıştık. Çember iyice daraldı. Kısa sürede umuyorum sonuca ulaşılacak." diye konuştu.

2-3 GÜN İÇİNDE GETİRİLECEK İDDİASI

Yeni Şafak ve bazı haber sitelerinin iddialarına göre Garipoğlu, Ermenistan'da yakalandı. Garipoğlu'nun, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın kurduğu özel ekip tarafından Ermenistan-Rusya sınırında tespit edildiğini ve 2-3 gün içerisinde Türkiye'ye getirileceğini iddia ediliyor.

ERMENİSTAN'DAN TESLİM ALINACAK

Türkiye'nin Ermenistan'la diplomatik ilişkisi yok! Haberlere göre bu yüzden bu ülkeyle ilişkisi olan İran, Rusya ve Suriye ile irtibata geçildi ve yapılan görüşmelerde sonuç alındı. Cem'i teslim almak için bir ekip Ermenistan'a gitti.

EMNİYET MÜDÜRÜ "AN MESELESİ" DEMİŞTİ

Gazete ayrıca, Emniyet Müdürü Çapkın'ın daha önce yaptığı açıklamada, “Çemberin son halkasına geldik sayılır. Tüm bağlantılarını operasyonla deşifre ettik. Teslim olması ya da yakalanması an meselesi” sözlerini haberin doğruluğuna kaynak gösterdi.

DÜN GECE MÜNEVVER'İN KARDEŞİ HABER3'E KONUŞTU

Münevver Karabulut'un erkek kardeşi Enver Karabulut, güçlenen iddialara yanıt olarak dün gece bir açıklama yaptı. Hem Haber3.com'da hem de Münevver için Facebook'ta açılan sayfalara verilen açıklamada neler denildi ? Tıklayınız..