Cemaatin kanalına ceza polis uyarısıyla gitti !

Cemaatin kanalına ceza polis uyarısıyla gitti !

RTÜK tarihinde ilk kez bir ceza polis uyarısıyla birlikte verildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarihinde ilk kez “Devletin ve milletin bölünmez bütünlüğüne aykırı, yargılama sürecini ve tarafsızlığını etkiler nitelikte yayınlar ile eleştiri sınırlarının ötesinde hakaret ve iftiraya varan yayınlar” nedeniyle Samanyolu Haber’e, lisans iptaline götürebilecek bir ceza verdi.

 

Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre Ankara İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü’nün bu konuda Ankara Valiliği’ne yazı gönderdiği, vali adına yardımcısı Kemal Karadağ’ın yazıyı “Gereğinin yapılması” talebiyle RTÜK’e gönderdiği öğrenildi.

Emniyet’ten gönderilen raporda, yayında, Kürt konusu, açılım süreci ve zaman zaman da yargı süreçleri ile alakalı konuların konuşulduğu belirtilerek, Abdullah Öcalan’ın terörist olmadığını ispat etmek iddiasıyla “Abdullah Öcalan teröristse Atatürk de terörist o zaman... Türk Meclisi olursa, Türk Ordusu olursa, polisi Türk polisi olursa biz istesek de istemesek de sistem bölücü” ifadelerinin yer aldığı belirtildi.

Konuyla ilgili Hürriyet’e bilgi veren RTÜK’ün CHP’li üyesi Ali Öztunç ise “Emniyetin, valiliğin böyle talimat verme yetkisi yok. Onların gönderdiği dosya üzerinden, uzman raporu olmadan ceza verilmesi yanlıştır” dedi.