Cemaat'in verdiği ilana kimler imza attı ?

Cemaat'in verdiği ilana kimler imza attı ?

Gülen Cemaati'nin gazetelere verdiği ilana Kürt siyasetinden Cumhuriyet yazarlarına kadar birçok isim imza attı.

Milli İrade Platformu'nun imzasıyla dün yayımlanan ilanın ardından bugün de Gülen Cemaati'nin 'Demorasiye Darbe' başlıklı bir ilan vermesi dikkat çekti.

İlana imza atan isimler arasında Taraf gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Cumhuriyet gazetesi yazarı Ceyda Karan, Akademisyen Baskın Oran, Milliyet Gazetesi eski yayın koordinatörü Tahir Özyurtseven ve Yeni Şafak gazetesi eski yazarı Kürşat Bumin'in olması dikkat çekti.

Demorasiye Darbe' başlıklı ilanda şu ifadeler yer aldı:

YASALAR BASKI ARACINA DÖNÜŞTÜ İDDİASI

Türkiye demokrasisi için çok geç olmadan, AKP hükümetini bu girdiği tehlikeli yoldan dönmeye davet ediyoruz.

Geçmişte askeri darbelerle kesintiye uğrayan Türkiye demokrasisi, bugün sivil bir yönetimin idaresi altında büyük bir hızla kan kaybediyor.

Kuvvetler ayrılığını, yargının bağımsızlığını, parlamento denetimini, barışçıl toplanma ve gösteri hürriyetinin kullanılmasını ve basın özgürlüğünü kendisine bir tehdit/darbe olarak algılayan, demokrasinin klasik denge ve denetim sistemlerini 'milli iradenin' önünde engel olarak sunan bir iktidar Türkiye'de işbaşındadır.

Son bir kaç yılda pek çok yasa değiştirilerek, hukuk sistemi evrensel hukuk normlarından uzaklaştırılmış ve temel kişi hak ve özgürlükleri aleyhine bir baskı aracına dönüştürülmüştür.

CEMAAT OPERASYONU VURGUSU

Her geçen gün daha da otoriterleşen AKP hükümeti yüzlerce gazeteci ve köşe yazarını uyguladığı baskılarla işlerinden attırmış, kamu gücünü kullanarak birçok gazete ve televizyonların, kendisine taraftar sermaye sahiplerine devredilmesini sağlamıştır.

Son olarak 14 Aralık 2014'te Zaman Gazetesi ve Samanyolu TV yöneticileri başta olmak üzere gazeteciler, televizyon yapımcıları ve dizi oyuncuları 'terör örgütü' üyesi oldukları ve devletin egemenliğini ele geçirmeye çalıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınmış ve bir kısmı da tutuklanmıştır.

İktidar tarafından yeniden kurgulanan ceza yasaları ve yargı organları devreye sokularak eleştirel medya tamamen susturulmak istenmekte, gazetecilik bir meslek olarak bitirilmeye çalışılmaktadır.

Aşağıda ismi zikredilen biz imzacılar, komuoyunu Türkiye'de demokrasiden sapma yönündeki kaygı verici bir sürece dikkat kesilmeye çağırıyor, AKP hükümetini bu girdiği tehlikeli yoldan dönmeye davet ediyoruz.

İŞTE O İLAN

1-20141226154750.jpg