Cengiz Çandar'ın da kaseti varmış !

Cengiz Çandar'ın da kaseti varmış !

Yıldıray Oğur, son günlerde sert medya eleştirileri yazan Cengiz Çandar'ı çok zor durumda bırakacak bir skandalı yazdı.

Medyada Cengiz Çandar kavgası genişleyerek devam ediyor. Cengiz Çandar için arşivler açılıyor.

Türkiye gazetesi yazarı Yıldıray Oğur, Serbestiyet.com'da yayınladığı yazısında Çandar'ın 1993 yılında konu olduğu bir skandalı hatırlattı.

Oğur, gazetelerin ansiklopedi savaşları olarak anılan döneminde Milliyet ve Sabah arasında yaşanan rekabette Çandar'ın Sabah için yaptığı bir haberin perde arkasını yazdı. ,

Yazıya göre Çandar, işsiz kaldığı dönemde 35 gün evinde kalacak kadar yakın dostu olan Milliyet Washington Temsilcisi Turhan Yavuz ile yaptığı özel bir telefon görüşmesini gizlice kaydedip Sabah'ın sürmanşetinde yayınlamış.

a-206.jpg

O gazete haberinde, Meydan gazetesinin ansiklopedi reklamında oynayan Turhan Yavuz'un "yalan söylediğini" itiraf ettiği iddia edilirken ikili arasındaki telefon görüşmesi satır satır tape olarak yayınlanmıştı.

"Evet. Yapmış. Bingo. Bir arkadaş sohbetini gizlice kaydedip, gazetesine sürmanşet yapmış. Yetmemiş. Konuşma metnini de değiştirmiş, çarpıtmış." diyerek Çandar'ı hedef alan Yıldıray Oğur, Çandar'ın o dönem meslek örgütleri tarafından kınandığını da hatırlattı.

İşte Oğur'un yazısında Çandar'ı topa tuttuğu o bölüm:

Sonra Türkiye medya tarihinin eşi benzeri görülmemiş kepazeliği unutuldu. Arkadaşının telefondaki sesini gizlice kaydedip, hakaretlerle gazetesine manşet yapan gazeteci hiçbir şey olmamış gibi kaldığı yerden maceralarına devam etti. Gün geldi, Türkiye’nin yakın tarihinin en büyük “medya utancı”na imza atmış bu zat, ALO Fatih hadisesi için “Türkiye’nin yakın tarihinin en büyük medya utancı” diye bile yazabildi. Yandaş, diktatör, lümpen diye köşesinden sağa sola medya, etik, demokratlık dersleri verdi. En son Etyen Mahçupyan’a “dalkavuk” diye hakaret edince hafızasız medya dünyasında hak etmediği itibarının keyfini çıkaran, o itibarın da son damlalarını harcadı harcayacak bu heyecanlı abiye bir hatırlatma yapma ihtiyacı hasıl oldu. Böylece belki 51 yaşında hayatını kaybetmiş iyi bir gazetecinin (Turhan Yavuz) ruhunu da şad etmiş olmuşuzdur.