- IMKB

- 54.810
- Dolar

- 1,8425
- Euro

- 2,3065
- Altın

- 619,17
- Ankara : 11 °C
- İstanbul : 13 °C
- İzmir : 12 °C
- Adana : 17 °C
- Antalya : 16 °C
- Diyarbakır : 11 °C
''Çerkes Ethem soyguncudur''

Ülke TV'de ekrana gelen "Sıradışı" adlı programa konuk olan Hürriyet yazarı Taha Akyol, Çerkes Ethem'le ilgili değerlendirmelerde bulundu.
"NİZAMİ ORDU" KAVGASI
"Atatürk'le Çerkes Ethem'in arası İnönü tarafından mı açıldı" şeklinde gelen soru üzerine açıklamalarda bulunan Akyol, o günkü tartışmaların "nizami ordu" ve "sivil gerilla ordusu" konuları üzerinden yürüdüğünü ifade etti.
SOYGUNCU İDDİASI
Akyol, Çerkes Ethem tarafından bastırılan Yozgat isyanı sonrası "soygun" yaşandığını iddia etti. "Tüm bunların belgeleri var" diyen Akyol, Yunanlılarla yapılan savaşın ardından, savaşın geçtiği bölgelerde de Çerkes Ethem ve ekibinin soygun yaptığını belirtti.
Akyol, Çerkes Ethem'in Kurtuluş Savaşı'nda inkar edilemeyecek büyük hizmetlerinin olduğunu vurguladı ve ekledi: Fakat savaşın ardından bir süre sonra halka karşı davranışları, halkı milli mücadeleden soğutmuştur. Bu sebeple de düzenli orduya geçiş kararı alınmıştır, olayın özeti budur.
- Bugün
- Dün
- Bu Hafta
- Bu Ay
Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim








Sporun doğru adresi
Kadinlara çok özel bir haber
Medyanın 24 saat açık kafesi













































Bu habere 6 yorum yapıldı.
akp önce dersim meselesini kaşıyarak kürt saiti kahraman ilan etti.şimdi kurtuluş savaşında çok büyük yararları olan ve devlete yardım eden çerkes eteme sıra geldi.yani bu topraklara kimin faydası dokunmuşsa akp onu kötülüyor hainleri kahraman ilan ediliyor.
BeğendimBeğenmedimKURTULUŞ SAVAŞINA kim destek verdiyse karalıyorlar...akp zihniyetinden iğreniyorum artık...oy verenler neden sessiz..yoksa sizde mi hainsiniz?
BeğendimBeğenmedimtaha beye çerkez etemin soyguncu olduğunu hangi kaynaktan okuduğunu sormak isterim.en azından birde toktamış ateş hocanın kaynaklarından faydalansın.ölmüş insana ithamda bulunmak hem onun ruhunu hemde onun ırkdaşlarını rahatsız eder çünkü bizde bu toplumda çerkez adıyla anılıyoruz ve sonuçları vahim olabilir hiç kimse atasının hoyratca hırsız damgası yemesini istemez!! .ayrıca çerkez etem gibi biri düzenli ordu kurulmadan devlet olunamayacağınımı bilmiyodu acaba :)
BeğendimBeğenmedimmemleket dört bi tafartan düşman işgaline uğrayınca kaçacak delik arayanların hiç de küçümsenmeyecek bir sayıda olduğu bir zamanda düşmanla çarpışmayan, at sırtında bir oraya bir buraya koşturmayan, kafasını kurşun yalamayan, vücudunda mavzer yarası olmayanlar için atıp tutması kolay.. ya akyol sen bu vatan için ne yaptın? dünün hızlı ülkücüsü idin.. bugünün hızlı akp lisi.. ethem i mezarında bari rahat bırak..
BeğendimBeğenmedimDeğerli okurumuz yorumunuz onaylanmamıştır. Bunun birden fazla nedeni olabilir. Lütfen yorumlarınızda küfür, hakaret, aşağılayıcı bir ifade, kanıtlanmamış bir iddiaya yer vermeyiniz. Unutmayınız ki bu uygulamamız adli soruşturmalar karşısında sizi de korumayı amaçlamaktadır. İlginiz için teşekkürler.
BeğendimBeğenmedim