Çerkezköy Belediyesinin İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

Çerkezköy Belediyesinin İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

Tekirdağ’a bağlı Çerkezköy Belediye Meclisi, Vahap Akay başkanlığındaki ilk toplantısını tüm meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirdi. Toplantıda yapılan bazı seçimlerin tamamında CHP’li Meclis Üyelerinin tercih edilmesi üzerine konuşan AK Parti grup

- Tekirdağ’a bağlı Çerkezköy Belediye Meclisi, Vahap Akay başkanlığındaki ilk toplantısını tüm meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirdi. Toplantıda yapılan bazı seçimlerin tamamında CHP’li Meclis Üyelerinin tercih edilmesi üzerine konuşan AK Parti grup sözcüsü Remzi Garip, "Herkes burada hizmet için var ama bugün faulle başladık. Bazı üyelik seçimlerinde biz de sizin adayınıza oy verdik. Sizin de bize bir jest yapmanızı beklerdik” diyerek sitem etti.

Meclis Toplantı Salonu’nda coşkuyla karşılanan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yeni meclisin görevini layıkıyla yerine getireceğine inandığını söyledi. AK Partili Meclis Üyesi Ömer Kılınç’ın, Vahap Akay ve meclis üyelerine gül dağıtması ise takdir topladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda daha sonra meclis 1'inci ve 2’inci başkan vekilinin seçimine geçildi. Gizli oy ile yapılan seçimde 32 oyun 19’unu alan Nedim Yılancı Meclis 1’inci Başkan Vekili oldu. Diğer adaylar Binali Etyemez 1, Remzi Garip ise 12 oy aldı. 2. Başkan Vekilliği seçiminde ise Enver Bayram 19 oyla 2’nci Başkan Vekili olurken, Şükrü Dumanlar 12 ve Binali Etyemez 1 oy aldı. Kapalı oy ile yapılan seçimlerde Divan Katipliği'ne Uğur Erem ve Ali Çalışkan seçildi. Encümen üyeliğine ise yapılan gizli oylama sonucu 19’ar oy alan Binali Etyemez ve Nedim Yılancı ile 18 oy alan Nihat Mıstık seçildi.

Toplantı İmar Komisyonu üyelerinin seçimi ile devam etti. Yapılan açık oylamada İmar Komisyonu üyeliklerine Uğur Erem, Rağbet Erol, Necmettin Çınar, Dilaver Burak ve Şükrü Dumanlar’ın seçilmesi oy birliği ile kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine ise Enver Bayram, Yüksel Sevil, Serdar Ürkmez, Ali Dönmez ve Ayhan Çitil seçildi. Tarife Komisyonu üyeliklerine ise İsa Karaman, Ali Dede, Taner Bahar, Turgut İleri ve Melek Şen seçildi.

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Marmara Belediyeler Birliği Meclis Üyesi seçimi yapıldı. 1’inci üyeliğe CHP’den Rağbet Erol, 2’nci üyeliğe de yine CHP’den Ali Çalışkan seçilirken, Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği meclis üyeliğine Funda Serfice ve Serdar Ürkmen oy çokluğu ile seçildi.

Trakya Kalkınma Birliği’ne meclis üyesi seçimi ile süren toplantıda AK Parti aday çıkarmazken, Trakya Kalkınma Birliği’ne meclis üyeliğine CHP’den Ayfer Dönmez seçildi.

DENETİM KOMİSYON RAPORLARI MECLİSE SUNULDU

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Çiftçi Malları Koruma Meclisi üye seçimi yapıldı. Kapalı oy ile yapılan seçimlerde meclis üyeliğine Osman Dal, Serkan Maytalman, Mülayim Ürkmez, Tezcan Çalışkan ve Sedat Ak seçildi. 35 oyun kullandığı seçimlerde 21 oy geçerli sayılırken AK Parti grubu boş oy kullandı. Toplantı Çerkezköy Belediyesi ile kapanan Kızılpınar ve Veliköy Belediye Başkanlıklarının 2013 yılı denetim komisyonu raporunun meclise sunulması ile devam etti. Toplantıda daha sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın 2014 Bütçesi’nin revize edilmesi hakkındaki yazısının görüşüldü ve ilgili yazı görüşülmek üzere oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.

Satışa çıkarılacak gayrımenkuller için Binali Etyemez’in görevlendirildiği toplantıda Çerkezköy İlçe Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’nde görev yapacak üye seçimine geçildi. Hakem Heyeti üyeliğine Rağbet Erol seçilirken, toplantıda daha sonra Çerkezköy Kaymakamlığı Endüstri Meslek Lisesi Halk Oyunları ve Spor Kulübü Derneği’nin festivale katılım görevlendirmesi hususi damgalı pasaport alınması hakkındaki yazısı görüşüldü. 1-4 Mayıs tarihleri arasında Bosna Hersek’teki festivale davet edilen 23 kişilik halk oyunları ekibi için pasaport alınması meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda daha sonra meclis başkan yardımcısı olarak görevlendirilen meclis üyesi hakkında meclise bilgi verildi. 21 Nisan tarihi itibari ile Başkan yardımcısı olarak görevlendirilen İmdat Özgür’ün aylık ödeneğinin belediye başkanının ödeneğinin 3’te 2 oranında olması oy çokluğu ile kabul edildi.

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde Veliköy Organize Sanayi Bölgesi’nin Müteşebbis Heyet üyeleri hakkındaki yazısı görüşüldü. Müteşebbis Heyet üyeliğine Vahap Akay, Ayfer Dönmez, Serdar Ürkmez, İmat Özgür ve Uğur Erem seçilirken, toplantının 20. gündem maddesinde ise Çerkezköy Veliköy-Veliboyu Islah Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın müteşebbis heyet üyelikleri hakkındaki yazısı görüşüldü.

Seçimlerin yapılmasının ardından devam eden toplantıda tasviyeye tabi tutulan Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne kayıtlı 59 FU 931 plakalı aracın Çerkezköy Belediyesi’ne devredilmesi ile ilgili gündem maddesi görüşüldü. Yapılan görüşmenin ardından ilgili gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi. Toplantıda AK Parti grubu adına söz alan grup sözcüsü Remzi Garip, "Herkes burada hizmet için var ama bugün faulle başladık. Bazı üyelik seçimlerinde biz de sizin adayınıza oy verdik. Sizin de bize bir jest yapmanızı beklerdik. 11 yıldır bu ülkeyi yöneten hükümetin temsilcileri olarak 25 bin oy alarak buraya geldik. Jest olsaydı iyi olurdu" dedi.

Meclis toplantılarının profesyonel bir firma tarafından görsel ve yazılı olarak kaydedilmesini istediklerini söyleyen Garip, "Çerkezköy halkı daha sonra lazım olduğunda kayıtları açıp izler ve dinler. 1995’te meclis toplantıları canlı olarak yayınlanıyordu. Halkımızın buradakileri görmesinde yarar olacağını düşünüyorum" önerisinde bulundu.

Yapılan seçimlerin meclisin takdiri olduğunu belirten Vahap Akay, "Burada güzel bir birliktelik var. Bunu güzelleştirmek adına uyumlu çalışacağız. Ayrıca önerilerinize katılıyorum. Teknolojiyi en iyi şekilde kullanmak meclisin görevleri arasındadır" ifadelerini kaydetti.

Toplantının son gündem maddesinde ise Çerkezköy Belediyesi, Veliköy Belediyesi ve Kızılpınar Belediyesi’nin 2013 yılı faaliyet raporları görüşüldü. Görüşme sırasından Belediye Başkanı Vahap Akay, koltuğu Meclis Birinci Başkan vekili Nedim Yılancı’ya bıraktı. Raporlar hakkında konuşan Remzi Garip, "Grubumuz olumlu oy kullanacak. Ama Kızılpınar’ın faaliyet raporu çok yüzeysel hazırlanmış" dedi. Faaliyet raporları oy birliği ile kabul edilirken, Kızılpınar Belediyesi’nin 2013 yılı faaliyet raporu ise AK Parti’nin red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Toplantı, gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından sona erdi.

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş ve çok sayıda vatandaş da toplantıda hazır bulundu. Toplantının ikinci oturumunun Çarşamba günü yapılacağı ifade edildi.