''Çete Lideri Aziz Yıldırım''

''Çete Lideri Aziz Yıldırım''

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, operasyonla ilgili brifing aldı. İşte o brifingin ayrıntıları...

Brifing sonrası medyaya açıklama yapan Aydınlar 'delillere göre karar vereceğiz' dedi. Peki Aydınlar'ın bu kararının ardında ne vardı? Toplantıda kendisine ne tür bilgiler verildi?

Bu soruların yanıtı bugünkü Fotomaç'ın haberinde gizli. Görüşmenin ayrıntılarına ulaşan Fotomaç'taki iddialar ise son derece ciddi.

EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI ANLATTI

Sunum Organize Suçlardan Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu tarafından yapıldı.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile iki yardımcısının da hazır bulunduğu sunumda, kendilerinin yaptığı 7 aylık teknik takipte Spor Toto Süper Lig ile Bank Asya 1. Lig'de 60 kişiden oluşan bir çeteye ulaştıklarını, çetenin şike ayağının başında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, çetenin başında ise Sedat Peker'in manevi oğlu Olgun Peker'in bulunduğunu ve kendi kanaatlerine göre Süper Lig'de Fenerbahçe ve Sivasspor'un Bank Asya'da ise Mersin İdman Yurdu, Kartal ve Adanaspor'un yönetilmsel bazda, Eskişehir, Ankaragücü ve Altay'ın ise bireysel bazlarda şike olaylarına karıştığını ifade etti.

BÜLENT UYGUN'LA İLGİLİ İDDİALAR

Eskişehir'in karıştığı şike olaylarında şikenin yönetimsel bazda değil teknik direktör Bülent Uygun tarafından gerçekleştirildiğini, Eskişehir-Trabzonspor maçları ile Eskişehir-Fenerbahçe maçları öncesinde Uygun'un 200'er bin dolar para aldığının teknik takiple ve fotoğraflı takiplerle tespit edildiğini belirtti.

EMENİKE'NİN DURUMU

Sunumda Karabüksporlu Emenike'yle Karabük-Fenerbahçe maçından 3 gün önce maçta oynamama şartıyla gizli transfersözleşmesi yapıldığını, ardından lig bitiminde resmi sözleşme imzalandını belirtti. Daha sonra ilk sözleşmede vadedilen 800 bin doları federasyona ikinci sözleşmeyle 600 bin dolar olarak gösterdiklerini ve 4 ayrı senetten oluşan transfer taksitlerinin Finansbank Şubesi çekleriyle ödendiğini ve bu çeklere de el konulduğunu ifade etti.

KALECİ KORCAN'A 150 BİN İDDİASI

Aydınlar'a verilen brifingte, Sivasspor- Fenerbaçe maçı öncesinde Sivaspor kalesi Korcan'ın menajeri ile birlikte bir araya gelip telefonla şike konferansı görüşmesi yapan İlhan Ekşioğlu'nun menajere 100 bin dolar sunduğu ve menajerin ise 150 bin dolarda direttiği anlatıldı. Buna karşılık Ekşioğlu'nun başkan Aziz Yıldırım'ın bu tür olaylarda kullandığı 0537 ile başlayan bir telefonla arayıp "150'de diretiyorlar ne yapalım?" dediği, Yıldırım'ın ise "Ver gitsin" dediği buna karşılık da maça çıkan Korcan'ın şaibeli 3 gol yediği kanaatine varıldığı da anlatıldı.

ÇETENİN BAŞI OLGUN PEKER

Bunların yanı sıra çetenin ayağının başında bulunan Olgun Peker'in verdiği talimatlarla Giresunspor eski başkanının dövülerek adaylıktan uzaklaştırıldığı, bunun yanı sıra birçok Bank Asya 1. Lig temsilcisinin yöneticilerinin tehdit edilip dövülmesi olayının talimatını verdiği vurgulandı. Mersin İdman Yurdu ile Adanaspor ve Kartalspor'un da yönetimsel bazda şike olayları gerçekleştirerek sonuçlara etki ettiklerini, Ankaragücü ile Eskişehirspor'un ise yönetimsel bazda şike olaylarına girmediğini ifade eden Ekizoğlu, sunumda kensinin de aynı zamanda bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu belirtti.

KUCAĞIMIZA BOMBA KOYDUNUZ

Sunuma teşekkür eden, tebessümle "Biz şimdi bu durumda ne yapacağız, bombayı hazırlayıp kucağımıza koydunuz" diyerek müsaade isteyen Aydınlar, 55 dakikalık görüşme sonrası federasyona döndü

Bugün