Cetvelle dayağın cezası 3 bin TL

Cetvelle dayağın cezası 3 bin TL

Kopya çektiği için öğrencisinin eline cetvelle vuran öğretmenin cezası belli oldu...

Avcılar’da bir ilköğretim okulunda kopya çeken öğrencisinin eline cetvelle vurduğu gerekçesiyle hakkında dava açılan öğretmen Funda K. “hakaret” suçundan beraat, cetveli dokundurmaktan 3 bin TL cezası aldı.

Vatan gazetesinin istihbarat servisinden Burcu Purtul’un özel haberine göre Avcılar’da bir ilköğretim okulunda matematik dersi birinci sınıftan beri zayıf olan üçüncü sınıf öğrencisi B.I., matematik sınavında bütün soruları cevapladı. Ablasının da öğretmenliğini yapmış olan Funda K. öğrencinin cevap kağıdının yanındaki arkadaşıyla aynı olduğunu gördü. Öğretmen öğrenciden soruları bu kez tekrar tahtada cevaplamasını isteyince öğrenci soruları yapamadı. Öğretmeninin defalarca “Kopya mı çektin” sorusuna ise yemin ederek “Hayır” cevabını verdi. Öğretmen yalan söyleyen öğrencisinin eline cetvelle hafifçe vurarak tahtada beklemesini ve soruların çözümlerini izlemesini istedi.

‘ASIL ANNESİ DÖVÜYORDU’

Funda K. yaşadıklarını şöyle anlattı, “Öğrencim 1. sınıftan 3. sınıfa kadar derslere ilgisiz, ödev yapmayan, derste arkadaşlarının dikkatini dağıtan bir öğrenciydi. Defalarca durumu annesine anlattım. Anneyi her uyarmamda çocuğa şiddet uygulamaya hatta şiddetin dozunu arttırmaya devam etti. Bir keresinde o kadar kötü dövmüştü ki okula geldiğinde çocuğun gözü mor ve boynunda parmak izleri vardı. Hatta veli Bilgi I. bir keresinde başka velilerim olan A.Ç ve G.K’ya çocuğunu evde oklavayla dövdüğünü itiraf etmişti. Tamamen yalan olan bu haber beni ve ailemi çok yıprattı. Psikolojimi bozdu. Çünkü bu öğrenci ve ablası için çok uğraş verdim. Ablasına ücretsiz etüdler aldırdım. Ameliyat masrafı için yardım kampanyası düzenledim. Maddi yardımda bulundum. Öğrencim B. epilepsi hastası. Anne ilgisiz olduğu için ilaçlarını dahi bizzat ben kendim içirdim. Ama yine de herşeye rağmen bana dava açıldı.”

‘ANNE GİBİ DAVRANDIM’

Küçükçekmece 8’nci Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasına öğretmen Funda K. avukatı Özlem Alp ile katıldı. Funda K. duruşmada hakaret suçundan beraat ederken öğrencisinin eline cetvelle vurduğu gerekçesiyle 3 bin TL’ye mahkum edildi. Ancak mahkeme sabıkasız olan öğretmen hakkındaki para cezasını erteledi.

Özlem Alp duruşma çıkışı “Öğrencilerine bir anne gibi davrandığını bütün okul söylüyor. Nice fedakarlıkları bilinen bir insan. Her öğretmen talim ve terbiye sınırları içerisinde öğrencilerine yanlış yaptıklarında uyarmalıdır. Müvekkilim de bunu yapmıştır” dedi.